Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolăA început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiţia, la care participă elevi ai secţiilor bilingve româno-spaniolă din toată ţara, se desfăşoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

LLUIS ALEMANY GINER, profesor, C.N. Unirea, Brașov

„Ajută foarte, foarte mult teatrul pentru că e o parte activă a limbii. Nu te aşezi doar într-o clasă şi înveţi gramatică, ceea ce e mai arid. E mai activ, mai dinamic, copiilor le place într-adevăr.”

JAVIER FERNANDEZ DE LA VEGA MEDINA, profesor, „Miguel de Cervantes”, Bucureşti

„Clubul de teatru presupune mai multe sarcini. Actorii lucrează după scenariu, apoi avem partea tehnică, design, vestimentaţie, machiaj, avem copii care se ocupă de sunet.”

EDUARD BISZOK, elev, C.N. Unirea, Brașov

„Emoții nu am avut, am jucat o comedie din 1500 care de fapt a fost lansată în Belgia din cauza Inchiziției.”

ALIN IACȘA, elev, C.N. Unirea, Brașov

„Am jucat într-o piesă despre un tânăr care are o poziție foarte interesantă care te face să te gândești la multe chestii după. Nouă ne-a placut foarte mult cum a ieșit adică mai ales munca pe care am depus-o înainte, adică nu e despre ce se întâmplă acolo pe scenă, cât toate săptămânile de dinainte și a fost într-adevăr o variantă superbă și cu siguranță o să vreau să o repet."

„Mi s-a părut foarte interesant, adică în general, studiind spaniola la școală, auzind-o și acțiunile legate de asta te ajută. (...) Îți dorești și tu să joci într-o piesă de teatru? Sincer, adică da , mi-ar plăcea și planul meu de facultate este să dau la actorie, regie, pe partea asta. "

La finalul competiției, cei mai talentați participanți vor fi premiați cu o excursie la mare. Dar marele câştig este comunicarea. Pentru că teatrul înseamnă:

LLUIS ALEMANY GINER, profesor, C.N. Unirea, Brașov

„... participare, fraternitate, camaraderie, dinamizează învăţarea limbii.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook