Festivalul ”Rodul Pământului”, la CumpănaToamna îşi numără roadele, la Cumpăna! În acest sfârşit de săptămână, locuitorii judeţului Constanţa şi nu numai se bucură de festivalul Rodul Pământului, un eveniment plin de culoare și gust, pe acorduri muzicale.

(AMBIANŢĂ MUZICALĂ)

Producători şi meşteşugari din întreaga ţară și-au adus la Cumpăna rodul muncii lor. Sunt produse obținute cu multă trudă, care atrag vizitatorii prin calitatea deosebită.

VOX "Produse româneşti, şi ai ieftine, şi mai bunicele."

VOX "- Vinete, castraveţi, ţelină, gogonele. - Cât de grea e munca la câmp? - E foarte grea, ia o grămadă de timp, toată ziua, de dimineaţă până seară."

VOX "Astăzi, am adus miere de tei, polifloră şi salcâm cu rapiţă. Am adus şi lavandă, pentru că avem în curte câteva tufe şi, pentru că e o zi aşa de sărbătoare, să aducem şi parfum pe aceste câmpuri frumoase ale noastre."

VOX "Avem miere polifloră, miere de salcăm, miere din floare de tei. // Ne deplasăm la distanţe mari, am fost la salcâmi, tocmai în judeţul Brăila, şi ori faci treabă, ori nu faci."1,32

După atâta muncă, mustul răcoritor este tocmai bun.

VOX "Este un must proaspăt, limpede, curat."

Edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, se asigură că tradiţiile româneşti nu se pierd pe tărâmurile dobrogene, unde bogăţia etnografică domneşte cu adevărat. Ea este atentă la fiecare detaliu, ca totul să fie perfect și treaba să mergă strună, așa cum trebuie să fie un festival adevărat al rodului pământului.

MARIANA GÂJU, primar, com. Cumpăna, jud. Constanța ”Avem o tradiţie, convieţuiere interetnică pe plaiuri dobrogene, suntem născuţi, crescuţi la Cumpăna, trăim, simţim, aşa cum simte şi pământul sfânt când noi călcăm pe el, tocmai de aceea, cu toţii, cele 17 etnii conlocuitoare ale Dobrogei, prezente astăzi prin reprezentanţii săi la Cumpăna la Festivalul Naţional Rodul Pământului, Zilele Recoltei la Cumpăna, ajuns la cea de-a 18-a ediţie, după doi ani de înterupere, mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a oferit acest soare minunat, ca noi să ne putem desfăşura activitatea. Activitate, spun de fiecare dată, închinată ţăranului român, nu numai pământului românesc. Ţăranul care, cu mâinile neobosite, din zori până în noapte, muncesc acest pământ, ca să aducă pâinea cea de toate zilele pe masă."

Iubitorii de muzică bună, tradiţii româneşti şi mâncare gustoasă sunt așteptați și mâine, la marea sărbătoare de la Cumpăna.

(AMBIANȚĂ HORĂ)


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook