Festivalul de teatru în limba spaniolă, la o nouă ediţie



A început cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă. Competiţia se anunţă şi anul acesta una extrem de disputată ţinând cont că fiecare dintre cele zece trupe de teatru venite din toată ţara au pregătit piese extrem de interesante.

E.S. RAMIRO FERNANDEZ-BACHILLER,  ambasadorul Spaniei în România

"Guvernul Spaniei, Ambasada, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Sportului, prin Biroul de Educaţie, are o reţea în România de 10 secţii bilinge, coordonate de profesori spanioli. Astfel, împreună cu Institutul Cervantes, vrem să răspundem cererii ample din România pentru spaniolă. După cum ştiţi, spaniola este a doua limbă vorbită la nivel mondial, şi a doua utilizată pe internet şi reţelele sociale."

PABLO DIEZ ASTRUGA, ataşat cultural, Ambasada Spaniei la Bucureşti

"Reţeaua secţiilor bilingve pe care o avem în ţările din Europa de Est, Bulgaria, Ungaria, România, Republica Cehă îşi propune sprijinirea elevilor prin astfel de proiecte. Sunt mulţi copii, mai ales în România, care au trăit în Spania şi astfel de programe îi ajută."

LLUIS ALEMANY GINER, 2. profesor, C.N. Unirea, Braşov
Ei invaţă în fiecare zi spaniola şi o dată pe an vin aici la Bucureşti şi se întâlnesc cu prietenii pe care i au cunoscut anul trecut, lor le place să facă teatru văd şi piesele celorlalţi ceea ce este foarte pozitiv.

RODICA CHERCIU,  inspector general, Ministerul Educaţiei
"Ministerul Educaţiei susţine studiul limbilor străine nu numai în zona formală, zona activităţilor de la clasă ci şi în zona extraşcolară iar festivalul de teatru aduce cea mai buna dovada în acest sens."

AMBIANTA PIESA

VOX ALEXANDRA, elevă C.N. Unirea, Braşov "Înseamnă o experienţă din care de fiecare dată avem ceva nou de învăţat, este ceva minunat."


VOX CĂTĂLINA, elevă C.N. Unirea, Braşov: "Cum consideri acest avantaj de a învâţa limba spaniolă cu un profesor care o vorbeşte nativ? Este un avantaj foarte mare pentru că putem învăţa accente, putem învâţa multe lucruri folositoare şi ne poate oferi un drum, o cale. "


Festivalul se desfăşoară la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti în perioada 26-27 februarie şi este organizat de către Ambasada Spaniei în România prin Biroul Ataşat pentru Învăţământ, Cultură şi Sport, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Primăria Municipiului Bucureşti.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook