Film documentar despre Valea Mare, în viziunea unui talentat adolescentUn bucureștean de 17 ani demonstrează că tânăra generație nu a uitat satul românesc! Alexandru Marghescu, Andu cum îi spun apropiații, a realizat un film documentar despre satul bunicilor, Valea Mare, din județul Vâlcea. ”Povestea unui sat celebru”, cum și-a intitulat Andu filmul, este lansat, astăzi, pe facebook. Băiatul spune că proiectul lui a început în 2015, când a realizat un videoclip despre localitatea în care își petrece vacanțele de când se știe și pe care o cunoaște ca-n palmă. Nu credea că va mai continua proiectul, dar i-a căzut în mână o carte veche despre istoria locului și imaginația lui a prins aripi.

ALEXANDRU MARGHESCU, realizatorul filmului documentar
”Am citit-o, mi-a plăcut, am avut o cameră, o idee, am avut timp suficient, pentru că stau două luni la țară, ceea ce este foarte important pentru mine și am început să lucrez.” 

ANGELA RĂDUȚI, bunica lui Andu
”Sunt oameni care s-au născut aici, în Valea Mare, și nu cunosc Valea Mare cum o cunoaște el. Toate pădurile și toate câmpiile și toate vâlcelele, de mic le-a colindat.” 

DUMITRU MARICA, secretar, Primăria Valea Mare, jud. Vâlcea
”Bunicii lui, și din partea mamei și din partea tatălui, sunt din această localitate. Îl știu de mai mult timp. Parcurge localitatea, se întâlnește cu oamenii, face o retrospectivă istorică în ceea ce privește tradițiile, în ceea ce privește activitățile economice cu care se ocupă locuitorii comunei.”

VICTOR MARIUS MARGHESCU, tatăl lui Andu
 ”- Cum ați aflat de proiectul lui? - Aaa! De pe facebook, că nu prea comunică așa. Îi place să-l țină până în ultima clipă și, după aceea, să le arate tuturor. Până nu le termină, nu prea ne spune mare lucru despre proiectele lui."

CONSTANTIN BRICEAG, primar, com. Valea Mare, jud. Vâlcea
”Este un băiat extrordinar și eu zic că ceea ce a făcut el acum va rămâne unic, pentru că nimeni nu s-a gândit la acest proiect.” 

VICTOR MARIUS MARGHESCU, tatăl lui Andu
”Mi-au plăcut imaginile luate, nu cele din natură. Or să apară în filmuleț mult imagini cu fotografii ale oamenilor. Mulți dintre ei îi știu și eu de când eram mic. Acum, nici nu mai sunt, dar e o părticică din satul ăsta, până la urmă, și cred că asta a vrut să facă și cu asta i-a reușit."

ALEXANDRU MARGHESCU, realizatorul filmului documentar
”- Cele mai frumoase momente pe care le petreci la Valea Mare? - Cu siguranță, atunci când merg la pescuit la Cerna, când mă plimb cu bicicleta și când îmi petrec cât mai mult timp cu prietenii de aici jucând fotbal, alergând pur și simplu pe câmpii, jucând fotbal pe maidan desculți, pe uliță. ”

ANGELA RĂDUȚI, bunica lui Andu
”Mi-e atât de drag, de nu am cuvinte să spun, când îl văd că are plăcerea asta de a veni la țară.”

Potrivit secretarului Primăriei, Valea Mare este o comună medie din toate punctele de vedere. Geografic și ca populație, cu o dezvoltare economică bazată în principl pe agricultură. Primarul comunei spune că localitatea are o rețea completă de apă potabilă, canalizarea este realizată în proporție de 70 la sută, iar asfaltarea 90 la sută și că are în plan finalizarea acestor proiecte. Pentru proiectul lui Andu, primarul are numai cuvinte de laudă. El dezvăluie și care va fi răsplata pentru adolescentul îndrăgostit de satul bunicilor.

CONSTANTIN BRICEAG, primar, com. Valea Mare, jud. Vâlcea
”Anul viitor, când vom orgniza ziua comunei, întâlnirea cu fii satului, nu obligatoriu, dar sigur Andu va fi declarat cetățean de onoare al comunei Valea Mare.”

La finalul întâlnirii, Andu ne-a spus, în câtev cuvinte, și ce înseamnă, de fapt, Valea Mare pentru el.

ALEXANDRU MARGHESCU, realizatorul filmului documentar
”Oameni frumoși, istorie bogată și, ce e mai important, natura!” 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook