Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte aniGreu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului. Este vorba de construcția secțiunii doi a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu, în valoare de 4,6 miliarde de lei, fără TVA. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat depunerea a 11 candidaturi pentru procedura de atribuire a contractului. Problema este că proiectarea șoselei, cu o lungime de peste 31 de km, va dura 18 luni iar lucrările de construcție și consolidare vor fi realizate în aproximativ 5 ani. În acest ritm, pe acest tronson s-ar putea circula abia peste circa șapte ani, dacă, în cel mai fericit caz, execuția nu se va împiedica în diverse probleme, după modelul deja consacrat al lucrărilor la infrastructura rutieră din România. "Comisia de Evaluare va analiza candidaturile în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice. Prezenta procedură este de tipul "licitatie restrânsă", iar din cei 11 candidati, CNAIR va selecta un numar de minimum 5 - maximum 6, care vor depune oferte tehnice si financiare în etapa a II-a a procedurii de achizitie publică", a transmis C.N.A.I.R.. Și în acest caz, graficul s-ar păstra dacă nu ar exista contestații la licitație ce ar provoca noi pierderi de timp. Autostrada Sibiu - Pitești va traversa trei județe - Sibiu, Vâlcea și Argeș - și va lega, practic, Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean. Autostrada este împărțită în 5 secțiuni și când va fi complet finalizată, va avea o lungime de peste 122 de km. Deocamdată, nu se știe peste câți ani va fi încheiată construcția autostrăzii, deoarece mai sunt secțiuni care nu au fost nici măcar evaluate.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook