Fiul filozofului Andrei Pleșu, reținut pentru trafic de droguri



Mihai Pleșu, fiul filozofului Andrei Pleșu, a fost reținut pentru 24 de ore, în dosarul de trafic de droguri. Măsura a fost aplicată după ce a fost audiat, vineri, la sediul DIICOT Iași, în calitate de suspect. Potrivit unor surse judiciare, Mihai Pleşu le-a spus anchetatorilor că se droghează de 30 de ani, pentru că asta îl ajută "să cugete şi să filosofeze". El a negat, însă acuzațiile privind traficul de droguri. Alți șapte suspecți au fost și ei reținuți în dosar. Ei vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Pleșu a fost dus la audieri la Iași, după ce procurorii DIICOT au făcut 8 percheziții domiciliare în București și în județul Iași. Cercetările au început în septembrie, anul trecut, după ce au apărut informații că persoane din județul Iaşi vând cannabis şi comprimate de ecstasy consumatorilor din oraș. Anchetatorii au descoperit că ieșenii mergeau periodic la București, pentru a se aproviziona cu droguri pe care le vindeau, apoi, consumatorilor din județul Iaşi. La petrecerile din cluburile ieșene dealerii ofereau canabis, ecstasy și chiar cocaină. De asemenea, au constatat că sursa de aprovizionare a rețelei din Iași era Mihai Pleșu, care era ajutat de concubina sa. Femeia a fost lăsată în libertate, pentru a avea grijă de copilul lor, în vîrstă de un an. Surse judiciare au precizat că persoana care îl aproviziona cu mare parte din droguri pe Mihai Pleșu era un cetățean britanic, care are o iubită în România. Se pare că tânără se ocupa și ea cu vânzarea de droguri. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Mihai Pleșu avea în București o plantație de cannabis, de care se ocupa împreună cu un alt bărbat, vizat și el în același dosar. Canabisul era ascuns la el în apartament și în mașină și era comercializat de acasă. Potrivit aceleiași surse, codul pentru fiecare gram de cannabis era "1 minut". De exemplu, când Mihai Pleșu era sunat de un consumatori, acesta spunea că vine la el "pentru 15-20 de minute", însemnând că vrea să cumpere 15-20 de grame de cannabis. Restaurator de artă , Mihai Pleşu, în vârstă de 47 de ani, este cunoscut pentru viața sa nonconformistă. A fost căsătorit de patru ori, de două ori cu aceeaşi femeie. În urmă cu circa trei ani, una dintre fostele soţii a depus plângere penală pentru violenţă şi a cerut ordin de protecţie împotriva lui. Tot în 2017, a apărut în public cu un tatuaj pe tot spatele, cu un desen specific grupării mafiote Yakuza. Fiul filozofului Anndrei Pleșu este proprietarul unei galerii de artă şi al unui magazin de arcuri.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook