Forumul PădurilorStrategia Națională pentru Păduri la un nou Cod Silvic și politici coerente pentru sectorul pădure-lemn, pe tapet, la cea de-a a VI-a ediție a Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi, organizată, miercuri, de Fordaq - Comunitatea Forestierilor și Asociația Industriei Lemnului - Prolemn, în București. Dezbaterea a avut loc în contextul deciziei de plafonare a prețului lemnului de foc.

CĂTĂLIN TOBESCU, organizator "În primul rând, ordonanța privind plafonarea prețului lemnului de foc, peleților și bricheților s-a dovenit a fi artificială și contraproductivă. Al doilea lucru pe care îl susținem este ca Romsilva să pună masă lemnoasă în piață, la nivelul potențialului dat de amenajamentele silvice."

OLAVI NIȚESCU, director gen. adj., ROMSILVA "Impactul asupra pădurilor a măsurilor actuale este destul de dificil, în sensul că, în momentul în care vor renunța la amenajamentele silvice, acestea nu vor mai conduce spre o gospodărire durabile a pădurilor."

În România, peste trei milioane și jumătate de gospodării se încălzesc cu lemn. Într-un an, românii ard peste 14 milioane de tone de lemne de foc și peste 200.000 de tone de peleți. Participanții la forum se tem că, în absența unor măsuri eficiente de administrare a fondului forestier, țara noastră se va confrunta cu o accentuare a crizei lemnului, în anul care vine.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook