Fostul sediu al Comitetului Central al PCR, deschis publiculuiMoment marcant, în memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989! Astăzi, românii au putut vedea cu ochii lor spațiile din fostul sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, spații care nu au fost deschise niciodată publicului. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Interne în memoria celor care s-au jertfit la Revoluţie, în urmă 30 de ani. Printre spațiile deschise publicului în premieră se numără arestul fostei Securități, aflat în subsolul CC, și balconul de la etajul 1, de unde Ceaușescu s-a adresat pentru ultima dată românilor.

TORA APETRII, reporter "În urma cu 30 de ani, dictatorul Nicolae Ceasusesc se afla pe acest balcon și susținea ultimul său discurs. Aici, a avut marea surpriză de a fi întâmpinat cu huiduieli. Mulțimea scanda ”Jos Ceaușescu!”, iar diactatorul era deja derutat... Cei care încă îl mai serveau i-au pregătit rapid elicopterul. Nicolae și Elena Ceaușescu au fost preluați, cu elicopterul, de pe acoperișul sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, care astăzi este Ministerul Afacerilor Interne."

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne "Este un moment important, pentru că, acolo, a fost multă suferință, multă durere și opinia publică nu cunoaște locul, zona prin care au trecut mulți compatrioți, mulți eroi ai neamului românesc. Era o datorie a mea, ca Ministru al Afacerilor Interne, care minister are sediul în această clădire."

În această zi cu o mare încărcătură emoțională, vizitatorii și-au amintit cu durere de momentele tragice de acum 30 de ani.

VOX ”Nimeni, nimeni, dintre noi, nu a fost adus de mânecă ”veniți încoace”. Că au fost grupuri care se pregăteau să îl dea pe Ceaușescu jos, o fi fost, nu pot să spun că nu, nu am dovezi, dar noi ăștia am venit deschiși. ”

VOX ”Cei care au ucis, încă sunt în poziții cheie ale statului, sunt în puterile statului. Pentru țara asta, pentru voi care venițiu tineri, merită, merită să se știe tot adevărul.”

VOX ”Am avut grijă de tezaur, împreună cu domnul colonel. Ne-a luat buletinele, ne-a dat armament și ne-a spus să avem grijă. Am stat seara până la șase jumate, șapte. Au murit nevinovați.”

La finalul evenimentului organizat în fostul sediu al Comitetului Central s-a făcut un apel solemn pentru rostirea numelor eroilor martiri căzuți în Decembrie 1989.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook