Furtul tabloului lui Picasso, o farsă teatralăRăsturnare de situație în cazul tabloului găsit într-o pădure din Tulcea, despre care s-a spus că era semnat de Picasso şi ar fi fost furat acum şase ani de la un muzeu din Rotterdam. Totul a fost, de fapt, o farsă! Precizarea vine din partea aceleiaşi persoane care a descoperit tabloul, scriitoarea olandeză de origine română, Mira Feticu. Aceasta a declarat că a fost victima unei farse în scop publicitar. Tărăşenia a fost pusă la cale de doi regizori de teatru belgieni, în cadrul unui proiect despre valoarea adevărului. Ei pregătesc un documentar dedicat olandezului Geert Jan Jansen, un maestru al falsificărilor, care a realizat şi vândut copi ale unor tablouri celebre, până când a fost prins, în 1994. Cei doi belgieni au îngropat o copie a picturii "Cap de Arlechin" de Picasso în apropiere de Tulcea, apoi au trimis şase scrisori anonime în care anunţau unde este pictura, trei în România și trei în Olanda. Dintre cele șase victime, doar scriitoarea Mira Feticu a căzut în capcană. Ulterior, scriitoarea a fost anunţată de farsă tot printr-un email, de data aceasta semnat de cei doi regizori belgieni. Aceştia au explicat că s-au inspirat din piesa de teatru "Copia adevărată" care a avut premiera joi, la Anvers. Tabloul original "Cap de Arlechin", estimat la opt sute de mii de euro, este unul dintre cele şapte furate în 2013 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam de o grupare de hoţi români.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook