Gala laureaților ”Dor de cânt românesc”



Zi magică la Cumpăna, în județul Constanța! Zeci de artiști s-au bucurat, în aceste zile, împreună cu numeroși spectatori, de cea de-a XV-a ediţie a Festivalului-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți, ”Dor de cânt românesc”.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna
"Muzica populară a fost în vechime și este astăzi izvor adevărat de mari bucurii, de sănătate și de viață. Când este voios, românul cântă. Când este trist, cântă. Când iubește, cântă. Când este singur, românul cântă."

ELISE STAN. președintele juriului
"Ediția aceasta a fost cu totul aparte. Acest festival, aflat deja la a XV-a ediţie se bucură, iată, deja, de o notorietate binemeritată."

Tinerii artiști au fost premiați rând pe rând, pentru prestațiile extraordinare. La secțiunea de vârstă cuprinsă între șase și 10 ani, câștigător a fost Ștefan Rădulescu. Acesta a reprezentat zona Munteniei, cu melodia "La vâlceaua cu fântână".

AMBIANȚĂ MELODIE
La categoria de vârstă 10-14 ani s-a remarcat Maria Tucan, o tânără de aproape 11 ani, care a reprezentat cu mândrie zona Moldovei, interpretând un cântec din repertoriul propriu, intitulat "Eu îs neam de moldoveancă".

AMBIANȚĂ MELODIE

La ultima, dar nu cea din urmă categorie de vârstă, reprezentată de adolescenți talentați, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, premiul I a fost obținut de buzoianca Flavia Maria Cochirleanu, cu melodia "La căsuța dintre gârle".

AMBIANȚĂ MELODIE
Trofeul acestei ediții, un premiu râvnit de către toți concurenții, a ajuns în județul Prahova, la tânărul Andrei Nicolae Chelba, care a cucerit juriul cu interpretarea melodiei "Fă-te mândră Porumbiță".

AMBIANȚĂ MELODIE
La ediția din acest an, postul de televiziune Favorit TV, partener al Festivalului-Concurs, a acordat și un premiu special tânărului Robert Daniel Vlad, pentru performanțele deosebite.

CĂLIN-MIRCEA POPA, director, Național TV

"Televiziunea Favorit, televiziunea cântecelor noastre, oferă și un premiu. Nu știu despre cine e vorba, ia să văd, un tânăr domn. Se numește Vlad Robert Daniel. Felicitări, Robert! Te așteptăm pe scenă. Premiul constă într-o invitație pe care televiziunea Favorit o adresează lui Robert de a fi prezent într-una dintre edițiile emisiunii Ceasuri de Folclor, care se difuzează în fiecare miercuri seara, la Favorit TV."

AMBIANȚĂ MELODIE

NICOLETA POPA, director, Favorit TV

"Vreau să vă spun, dragi copii, dragi tineri, care ați participat, toți sunteți câștigători. Și să știți că acest lucru vă obligă. Știți, da? Dacă acum urcați pe scenă, trebuie să promiteți tuturor, și în special nouă, că nu vă veți lăsa și veți participa și o să veniți an de an la doamna primar, care organizează foarte frumos acest festival-concurs, până când îi luați premiul, de acord?"

Festivalul-Concurs a fost organizat după doi ani de absență, din cauza pandemiei. Evenimentul a fost prezentat de Raluca Diaconu, îndrăgita interpretă de muzică populară și prezentatoare a emisiunii ”Ceasuri de folclor” de la Favorit TV, și Ionuț Dulgheriu, realizator de emisiuni muzicale și culturale la Radio Doina și asistent universitar în cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța. Din juriul festivalului au făcut parte, printre alții, etnomuzicologul Elise Stan, care este și președintele juriului, etnologul Doina Ișfănoni, directorul Favorit TV, Nicoleta Popa, și directorul Radio România Antena Satelor, Valentin Marin.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook