Gara, loc de pribegieGara de Nord din București a devenit un loc temporar de adăpostire pentru refugiații din Ucraina. Numărul ucrainenilor care au reușit să fugă pe cale feroviară din calea armatei ruse este tot mai mare.

FLORINA ILICEA, reporter ”Iată, după cum puteţi vedea și dumneavoastră, sala de așteptare a devenit adăpost temporar pentru acești oameni, fugiţi din calea războiului. Aici, în sala de așteptare a Gării de Nord, femei, copii și bătrâni din Ucraina aşteaptă până când li se va oferi un loc de cazare în țara noastră sau până când pot pleca spre alte țări din Vest, cât mai departe de amenințarea armelor lui Putin. Prezenți aici sunt şi voluntari care le oferă gratuit mâncare și băuturi calde.”

VOX ”Este foarte greu din punct de vedere moral, toată ziua sunt alarme anti-aeriene, bombardamente, împușcături, erau nevoiți să fugă mereu în adăposturi și doamna are trei copii. A lăsat totul, a venit aici, dar părinții ei au rămas acolo.”

Până să fie preluați de reprezentanții Asistenței Sociale din București, ucrainenii care ajung în Gara de Nord speriați, dezorientați și obosiți primesc, cu ajutorul voluntarilor, hrană și produse de strictă necesitate.

VOX ”- Avem grijă de oamenii care sunt aici, nu este o muncă grea, este o muncă pe care o facem de plăcere.
- De cât timp sunteți aici?
- De la patru și jumătate dimineața.
- Și cam câți oameni au venit până acum?
- N-aș putea să vă spun. Fără număr. Este trist, dar trebuie să fim alături de oameni. Nu de ucraineni, alături de oameni, pentru că nu e vorba de sângele pe care îl ai în vene, e vorba de faptul că suntem la fel toți.”

Potrivit CFR SA, personalul feroviar al Regionalei CF Iaşi coordonează permanent buna desfășurare a circulației trenurilor pe relația Ungheni - Cristeşti Jijia - Socola- Iaşi- Bucureşti Nord. În Gara de Nord, a fost deschisă și o casă de bilete prioritară, pentru refugiații care doresc să plece către țările vestice. Ucrainenii care doresc să călătorească în interiorul României beneficiază de bilet gratuit.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook