Gazul natural, combustibilul viitorului, în România



Pentru România, gazul natural reprezintă o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională, a declarat Niculae Havrileț, secretar de stat la Ministerul Economiei, în cadrul Romanian International Gas Conference. Acesta a mai precizat că, în viitor, gazul natural va înlocui energia produsă din combustibili fosili poluanți, în special cărbune, iar pentru a reuși este necesar să fie încurajate investițiile.

NICULAE HAVRILEȚ, secretar de stat în Ministerul Economiei și Energiei

„Trebuie sa încurajăm noi investiții pentru a obține o producție mai mare de gaz intern în România. De asemenea, intenționăm să incurajăm interesul pe investiții pentru extinderea producției de gaz natural în Marea Neagră”.

În acest context, directorul Energy Policy Group, Radu Dudău, consideră ca tranziția energetică ar trebui să fie în beneficiul oamenilor obișnuiți.

RADU DUDĂU, director Energy Policy Group
„Si, intr-adevar, sunt țări în Europa Centrală si de Est, majoritatea țărilor din această zonă au un sistem economic, oarecum, depașit, pentru ca este de inspirație veche, este un sistem centralizat bazat pe combustibil fosil. De aceea, trebuie sa fim foarte atenți și la dimesiunea socio-economica”.


Discuțiile s-au purtat și asupra finalizării Fazei I a gazoductului BRUA. România, Bulgaria, Austria şi Ungaria au semnat în septembrie, 2017, memorandumul pentru finalizarea gazoductului BRUA, proiect care are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est. Faza I a proiectului BRUA a fost finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare, ceea ce va duce la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României, a anunţat secretarul de stat la Ministerul Economiei, Dan Drăgan. Pe de alta parte, directorul general Transgaz, Ion Sterian a dat asigurări că cel puţin 200.000 de metri cubi pe oră vor fi asiguraţi, iar pe relaţia cu Ungaria gazoductul este funcţional de o lună gata sa asigure capacitatea de 1,75 miliarde de metri cubi pe an. Conferința „Romanian International Gas Conference” a avut loc pe parcursul a patru zile, în sistem online.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook