Ger, viscol și ninsori în toată țara



Iarna ia în stăpânire toată țara! Meteorologii anunță viscol, ninsori abundente și ger în toate regiunile. Se închid școlile, drumarii au ieșit la deszăpezire, echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt pregătite să intervină, Ministerul Sănătății recomandă populației să își ia măsuri de prevenire a efectelor gerului, Poliția Rutieră îi îndeamnă la prudență pe șoferi, iar ornitologii spun că păsările au nevoie de hrană specială în aceste zile marcate de temperaturi extrem de scăzute. ANM a actualizat avertizarile cod portocaliu și cod galben de ger, astfel că, până joi, va fi ger peste tot. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 şi -8 grade, iar minimele se vor încadra între -22 şi -12 grade. Frigul va fi resimțit, însă, mult mai acut, deoarece vântul va avea intensificări de peste 50 de kilometri la oră, iar în partea de sud-est a ţării rafalele vor atinge chiar 65 de kilometri la oră.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Și Capitala se află sub cod portocaliu de ger, viscol si ninsori, până marți. Potrivit meteorologilor, în urma ninsorii, stratul de zăpadă ar putea ajunge până la 30 de centimetri. Primarul Gabriela Firea a anunțat, astăzi, în cadrul comandamentului de iarnă, că școlile vor fi închise luni și marți.”

Peste 5.000 de pompieri militari cu peste 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de avertizările de vreme rea transmise de meteorologi, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Persoanele care pornesc la drum sunt sfătuite să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile, să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. La rândul lor, polițiștii de la Rutieră îi îndeamnă pe șoferi să plece la drum numai dacă este imperios necesar, să circule cu prudență și să respecte normele rutiere în orice situație. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că a dispus prefecturilor convocarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, asigurarea bunei funcţionări a utilităţilor publice şi monitorizarea stocurilor de materiale antiderapante destinate intervenţiei pe reţeaua de drumuri la nivel naţional. Totodată, pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă verificarea instalaţiilor de încălzire şi evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate. La rândul lor, ornitologii au făcut apel la iubitorii de păsări. Aceștia au postat un mesaj pe pagina de facebook a Societății Ornitologice Române, în care recomandă hrănirea păsărilor, în zilele geroase, cu slănină, nesărată și neafumată, untură de porc, carne fiartă, ouă fierte și brânză, nu doar cu semințe.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook