Gest de solidaritateUniversitatea ”Titu Maiorescu” se alătură marii familii umanitare a instituțiilor, organizațiilor și simplilor cetățeni care sar în ajutorul refugiaților din Ucraina.

DANIEL COCHIOR, rector, Universitatea „Titu Maiorescu” ”Ne exprimăm compasiunea și solidaritatea cu poporul ucrainean care este greu încercat în aceste momente, iar pe de altă parte suntem în total dezacord cu acest conflict armat. În privința a ceea ce putem noi face pentru refugiați, aș spune că am pus la dispoziție trei etaje din cămin, asta înseamnă cam 50 de locuri.”

ALEXANDRA VLAD, reporter "În acest loc, la Universitatea ”Titu Maiorescu”, vor fi cazați refugiații ucraineni. Oamenii care fug din calea războiului declanșat de Kremlin vor primi mancare, dar și alte lucruri necesare traiului zilnic. Studenții din Ucraina care doresc sa-și continue studiile sunt și ei așteptați aici, cu brațele deschise."

DANIEL COCHIOR, rector, Universitatea „Titu Maiorescu” ”Suntem dispuși să primim acești studenți pentru a-și continua studiile și toate aceste demersuri sunt organizate în concordanță și în bază legală de către Ministerul Educației. Am făcute aceste solicitări de clarificări la minister și țin să subliniez că Ministerul Educației ne-a transmis în mod rapid aceste clarificări. Nu putem face aceste demersuri decât la solicitarea studenților sau a universităților avariate din Ucraina.”

Refugiații care își vor găsi adăpost la Universitatea ”Titu Maiorescu” vor primi medicamente, materiale sanitare, asistență medicală, îmbrăcăminte haine și alte obiecte necesare.

DANIEL COCHIOR, rector, Universitatea „Titu Maiorescu” ”Faptul că o viață întreagă a unei familii, a unui om, este dată peste cap, lăsând la o parte dimensiunea distrugerilor, dimensiunea dramelor în fiecare localitate, a comunităților, este de nedescris. Este greu de găsit asemenea cuvinte. Sperăm ca acest conflict să se încheie cât mai repede, în numele vieții, a umanității și calea diplomatică să își găsească drumul.”

Preşedinta Comisiei Europene a declarat, joi, în timpul vizitei la București, că România este un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa, menţionând că ţara noastră a ajutat nu numai refugiaţii din Ucraina, dar şi Republica Moldova. "Români


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook