Ghidul ”Eu aleg”, pentru viitorul tinerei generațiiEducația și viitorul tinerilor, pe primul loc! Ghidul ”Eu aleg” a fost lansat, luni, de Asociația Maxwell România. Ghidul, realizat cu sprijinul Primăriei Sector 6 și al Inspectoratului Școlar General al Municipiului București, scoate în evidență faptul că resursa educațională inovativă este concepută pentru a încuraja și a ghida elevii de gimnaziu în călătoria lor de dezvoltare personală. Conform realizatorilor ghidului, scopul este acela de a aduce valori în școlile de stat din România.

SORIN POPA, președinte, Asociația Maxwell România ”Chiar John Maxwell, fondatorul nostru, spunea, la un moment dat, că singura garanție a unui viitor mai bun, și toți ne dorim garanții, singura garanție este să creștem continuu, să investim în noi, în dezvoltarea noastră personală și să facem asta cu consecvență zi de zi, lună de lună, an de an, pentru că investiția în propria persoană este o investiție silențioasă, nu se vede. Însă, după un timp rezultatele încep să strige și asta încercăm să transmitem tuturor.”

Reprezentantul Asociației Maxwell România a precizat că, în momentul acesta există două ghiduri. ”Eu aleg”, pentru gimnaziu, clasele V-VIII, și un ghid și pentru licee.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 ”Școala nu trebuie să transmită doar cunoștințe, ci trebuie să formeze și caractere. Trebuie să ne formeze viitorii cetățeni. Astfel încât, să ne concentrăm ca viitorii cetățeni, actualii elevi să aibă niște trăsături care să-i ajute pe de-o parte în viață, iar pe de altă parte să fie foarte buni cetățeni activi, implicați.”

DANIELA BĂDESCU, inspector școlar, Sector 6 ”E un proiect extrem de generos și este extrem de generos pe latura umană, dacă vreți, în ideea că opțiunea de a alege este una dintre opțiunile fundamentale pentru o viață pe care o vrem să ne-o clădim frumos. La sfârșit de ciclu gimnazial sau liceal am putea să ne bazăm pe onestitatea lor, am putea să ne bazăm pe faptul că și-au croit în viață un drum, o carieră, pe care și-au croit-o alegând.”

Ghidul ”Eu aleg” cuprinde patru module, a câte patru lecții fiecare, iar fiecare lecție este bazată pe câte o valoare precum alegere, responsabilitate sau iertare, lucruri care stau la baza dezvoltării adultului sănătos emoțional. Un rol important îl vor avea diriginții, care îi vor ajuta pe copii să înțeleagă mai bine aceste valori, urmând ca, ulterior, totul să se desfășoare între elevi, pentru a fi un plus de valoare unul pentru celălalt.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook