Ghișee deschise în weekend, pentru eliberarea cazierului infracțiunilor sexualeGhișeele secțiilor de Poliție din București, deschise, în acest weekend, în urma valului de solicitări pentru eliberarea cazierului infractiunilor sexuale! Solicitările vin în urma aplicării legii referitoare la Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale. Poliția Capitalei a pus la dispoziția cetățenilor, în fiecare sector, ghișee în câte o secție de poliție, în 7 și 8 septembrie, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Cererea pentru eliberarea adeverinței poate fi depusă personal sau prin împuternicit, pe baza unei procuri notariale.

BIANCA ROTARU, reporter ”Cazierul se eliberează pe loc, dacă solicitantul nu este înregistrat cu vreo infracțiune sexuală. În cazul în care solicitantul apare cu orice fel de mențiuni în evidențele cazierului judiciar, adeverința va fi eliberata în cel mult 30 de zile, precizează Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă. Legea privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale a intrat în vigoare la sfârșitul lunii iunie și are drept scop identificarea operativă a celor care au comis astfel de fapte.”

Registrul este un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis fapte precum hărțuire sexuală, trafic de persoane și trafic de minori, proxenetism și folosire a prostituției infantile, viol și agresiune sexuală, act sexual cu un minor și corupere sexuală a minorilor, pornografie infantilă, incest și altele. Cei care sunt înscriși cu infdracțiuni de natură sexuală în evidențele Poliției și care și-au executat pedeapsa, sunt obligați să anunțe intenția schimbării domiciliului și a deplasărilor din localitate mai lungi de 15 zile. La rândul lor, polițiștii sunt obligați să verifice periodic situația, însemnând minimum o dată la trei luni. De asemenea, legea prevede obligația de actualizare a altor date personale ale persoanei în cauză. Nerespectarea prevederilor se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Pe baza datelor din Registrul național, se eliberează și un certificat de integritate, care poate fi solicitat înainte de angajare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook