Gospodării inundate, în ţarăZeci de familii din Deltă, lovite de inundații în prag de sărbători! Nivelul Dunării a crescut foarte mult, iar gospodăriile oamenilor au fost acoperite de ape. Imaginile au fost surprinse în satul Ilganii de Sus din comuna tulceană Maliuc. Terenurile și casele aflate în vecinătatea brațului Sulina au fost inundate. Oamenii nu mai pot ieși din curți decât cu barca.

AMBIANȚĂ om cu barca la poartă: "Mai puteți ieși afară?"

Regulile de navigație în zonă au fost modificate deoarece valurile formate trec peste digurile improvizate din saci cu nisip. Autoritățile nu pot face prea multe pentru localnici, iar în aceste condiții aceștia speră doar într-o minune.

AMBIANȚĂ casă înconjurată de ape

Și în Ialomița, zeci de familii privesc neputincioase la apa care le-a inundat curțile și grădinile, în urma ploilor abundente și a topirii zăpezii. Apa băltește de aproape două săptămâni, iar oamenii intră cu greu în curți și grădini.

AMBIANȚĂ: "Apa era până acolo..și asta e grădina dumneavoastră. Da. Și nu mai puteți să puneți în ea. Ce să mai pun?"

Printre cei cărora apa le-a acoperit gospodăria se numără și nea Andrei, din satul Marsilieni. La cei 85 de ani ai săi, bătrânul privește neputincios la grădina transformată acum într-un lac.

AMBIANȚĂ: "N-avem pe nimeni, au venit pompierii, au tras vreo câteva găleți și au plecat, ne-au lăsat așa, suntem în apă."

Apă cât vezi cu ochii este pe toată strada. O familie cu trei copii mici este nevoită să folosească cizme de cauciuc pentru a ieși din curte. În aceasta situație sunt aproape 20 de familii din două sate învecinate. Autoritățile spun că nu pot face nimic în aceste cazuri pentru că, din cauza ploilor, pânza freatică este foarte sus, iar apa scoasă cu motopompele apare la loc în scurt timp.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook