Grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic, redeschisăGrădina Palatului Episcopal Romano – Catolic din Oradea, redeschisă pentru vizitatori! Lucrările de amenajare a grădinii începute în luna mai a anului trecut s-au încheiat, astfel că de acum, atât orădenii, cât și turiștii veniți de pretutindeni se pot bucura de frumusețea spațiului verde.

MATUZ ZSOLT, responsabil proiect

"Lucrările au constat în reabilitarea integrală a Parcului Dendrologic, asta înseamnă alei, trotuare, amfiteatru, respectiv ceea ce este cel mai important, materialul dendrologic."

Costurile amenajării grădinii s-au ridicat la 700.000 de euro și au fost finanțate prin Programul Transfrontalier România – Ungaria. Primăria Municipiului Oradea și Episcopia Romano-Catolică au semnat un protocol pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, prin care municipalitatea își asumă să aloce anual suma de 100.000 de lei pentru întreținerea grădinii.

ANCA SAS, purtător de cuvânt, Primăria Oradea

"Va asigura păstrarea ordinii și supravegherea acestui parc și bineînțeles vom avea și cheltuieli legat de iluminatul grădinii și iluminatul arhitectural, care vor fi suportate tot de către Primăria Oradea, în plus față de cheltuielile aferente îngrijirii acestui spațiu."

Grădina este întinsă pe o suprafață de cinci hectare, iar zonele au fost amenajate astfel încât să se intervină cât mai puțin în arealul dendrologic existent.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook