Grefierii, în grevă japoneză din cauza scăderii salariilor. Polițiștilor le crește leafaGrefierii au fost astăzi în grevă japoneză, în semn de protest faţă de noul mod de calcul al drepturilor salariale! Ei susțin că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor pierde la salariu sume cuprinse între 36 şi 500 de lei. Activitatea instanţelor sau parchetelor nu a fost afectată de greva japoneză. Protestatarii nu şi-au întrerupt activitatea, exprimându-şi nemulţumirea prin purtarea unor banderole albe pe braţ. Dacă situaţia nu se va rezolva în următoarele zile, grefierii avertizează că vor ajunge la întreruperea activităţii. Protestatarii solicită totodată măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, între care adoptarea unui nou Statut al personalului de specialitate juridică din cadrul instanţelor şi parchetelor, precum şi înfiinţarea unei Direcţii de specialitate în cadrul Ministerului Justiţiei care să reprezinte, din punct de vedere profesional, activitatea grefierilor. În schimb salariile poliţiştilor au crescut, de astăzi, după ce ce, miercuri, a fost adoptat un ordin al ministrului Afacerilor Interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar, poliţiştilor şi personalului civil din MAI, care asigură punerea în aplicare, la nivelul acestui minister a prevederilor legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În acest an, valoarea sporului acordat angajaților Ministerului Afacerilor Interne va fi cuprinsă între 5% şi 20%, în funcţie de condiţiile de desfăşurare a activităţii fiecăruia. Toate aceste creşteri se vor regăsi în salariile din luna martie 2018."

De asemenea, pentru circa 8.000, dintre cei peste 80.000 poliţişti din Poliţia Română şi din Poliţia de Frontieră Română, din ianuarie 2018 a încetat aplicarea unei majorări salariale care a funcţionat, conform legii, numai pentru 6 luni din anul 2017.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook