Greutatea ghiozdanului, adusă în atenția I.S.M.B. de o mamă revoltatăGreutatea ghiozdanului pe care îl poate purta un copil în spate, adusă în atenția Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti de o mamă revoltată din cauza poverii pe care trebuie să o poarte copilul ei zilnic. Femeia a reclamat că ghiozdanul fiului său cântăreşte 25% din greutatea corpului. Ea a precizat că este dispusă să plătească pentru un dulap în care copilul ei să îşi poată lăsa rechizitele și că ar dori să-l trimită la şcoală doar cu o coală de hârtie.

prin telefon: NICOLETA VAIA, mămică "Demersul meu i-a avut în vedere pe absolut toți copiii, niciodată nu am făcut un demers care să se refere doar la mine sau la un drept care mi-a fost încălcat mie. Ce doresc eu în urma acestor verificări, doresc soluții constructive, palpabile. Doresc să ne auzim peste o lună și să constat cu bucurie că există dulăpioare pentru copii în toate școlile din România, inclusiv pentru copiii care merg prin viscol 4-5 km."

Potrivit unui comunicat de presă, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va iniția, după caz, demersurile necesare pe lângă autoritățile locale, astfel încât să fie asigurate condițiile optime de școlarizare pentru elevii din Capitală. "Inspectoratul Școlar al Municipiului București a luat act de protestul doamnei Nicoleta Vaia, nemulțumită de greutatea ghiozdanului pe care îl poartă zilnic, la școală, fiul dumneaei. Menționăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii școlari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia și, după caz, vor iniția toate demersurile necesare pe lângă autoritățile locale, astfel încât să fie asigurate condițiile optime de școlarizare pentru elevii din Municipiul București", se arată în comunicatul de presă. Medicii atrag atenţia că, dincolo de aspectul estetic al unui ghiozdan, care îi preocupă, în general, pe copii și pe părinți, aspectul practic şi protejarea spatelui copiilor ar trebui puse pe primul plan.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter  ”Potrivit medicilor, purtarea în spate a zeci de cărţi, caiete și alte rechizite, cinci zile pe săptămână, reprezintă o sarcină mare pentru un corp aflat în plină creştere. Teoria este susținută de date statistice care demonstrează că, între 10 şi 15 ani, un copil din cinci acuză dureri de spate, iar efectele ar putea fi resimțite întreaga viață.”

Preocupați de sănătatea copiilor lor, francezii au calculat cât poate duce în spate un școlar. Ei au constatat că, în urmă cu 20 de ani, ghiozdanul cântărea în medie 6 kilograme și jumătate, iar acum a ajuns la 8 kilograme și jumătate. Practic, greutatea ghiozdanului corespunde unui procent de 20% din greutatea copilului. Asta, în condițiile în care, în mod normal, greutatea purtată de un copil în spate nu trebuie să depăşească 10%. De exemplu, un copil de 35 de kilograme nu are voie să poarte în spate mai mult de 3 kilograme și 500 de grame.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook