Grevă spontană, în depourile CFR



Grevă spontană la depourile CFR! Sindicaliștii au protestat, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 19 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore.

TORA APETRII, reporter "Angajații care se ocupă de mentenanța și revizia locomotivelor au intrat în grevă, din cauză că CFR Călători refuza să încheie un nou contract de mentenanță. Asta, deși exista un protocol care stabilește că o locomotivă trebuie să intre în revizie din trei în trei zile. Sindicaliștii din cadrul SCLR susțineau, la începutul anului, că CFR încearcă „o falimentare mascată” a societății."

Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive au oprit încă de marţi lucrul. Aceștia susțin că de la 1 ianuarie 2020, CFR Călători nu a mai încheiat niciun contract de prestări servicii cu SCRL.

VICTOR ANDRONE, lider sindicat Depoul CFR Călători  ”Oamenii ăștia care sunt puși la conducere au un interes. Acești oameni, uitați-vă la ei, sunt oameni vechi, sunt oameni cu conștiință, oameni care lcrează aici de 30 și ceva de ani. Au un salariu foarte mic, dar omul vine la muncă pentru a-și întreține familia.”

Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive are în jur de 1.504 angajaţi, alţi peste 40 fiind repartizaţi la cele patru puncte de lucru preluate deja de CFR Călători.

VOX ”Condițiile de muncă sunt ca în 1930, nu s-a schimbat nimic. Poate că avem telefon mobil, în rest, nu s-a schimbat nimic. ”

Angajații s-au întors la lucru în jurul orei 12, după ce au primit promisiunea că lucrurile se vor rezolva. Precedenta grevă la SCRL Brașov a avut loc vara trecută, la începutul lunii august, și s-a încheiat după doar o zi. Sindicaliștii au venit la București, unde au purtat negocieri cu conducerea CFR Călători, în urma cărora au semnat un protocol și au reluat lucrul.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook