Greviștii nu se lasă



Cea mai lungă grevă din transportul în comun românesc pare să se prelungească. În ciuda deciziei instanței, care a declarat greva ilegală și a apelurilor de revenire la muncă lansate de primarul general Nicușor Dan și de șeful STB, Adrian Criț, în a patra zi de grevă, autobuzele, troileibuzele şi tramvaiele au circulat, în Bucureşti, doar la 25% din capacitate. Cei câțiva șoferi și vatmani care au ieșit încă de sâmbătă pe traseu au avut parte, din partea colegilor greviști, de injurii, ameninţări şi geamuri sparte. Situaţie a fost tensionată, duminică-dimineață, la autobaza Titan, unde a fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor, pentru a calma spiritele.

AMBIANȚĂ ”Primare, nu uita, va veni și vremea ta! Demisia! Demisia!”

Adrian Criţ l-a invitat, astăzi, pe liderul de sindicat Vasile Petrariu la sediul STB, pentru discuții în prezenţa presei. Petrariu nu a apărut la întâlnire, pe motiv că ar fi primit invitaţia abia cu patru minute înainte de ora stabilită.

ADRIAN CRIȚ, director general, STB ”Am transmis invitația domnului Petrariu și după aceea, la 11:56 mi-am adus aminte că nu are și o dovadă scrisă și, am zis, hai să îi transmit și o dovadă.”

Adrian Criț a declarat public că nu își va da demisia, așa cum îi cer atât sindicaliștii cât și angajații săi.

ADRIAN CRIȚ, director general, STB ”E incredibil cum un lider de sindicat poate solicita demiterea directorului general, fără să se gândească la anumite beneficii pe care trebuie să le aibă angajații. Nu, acest lider nu a solicitat niciodată binele angajatului. Acest lider s-a gândit doar la interesul propriu. Rog instituțiile statului să intervină, astfel încât sentința Tribunalului București să fie pusă în executare.”

Vasile Petrariu a transmis într-un comunicat că sindicatul nu a organizat protestul, ci se poziționează ca un factor de echilibru și ca un avertizor al nemulțumirii salariaților. Până la rezolvarea situație, bucureștenii sunt cei care suportă consecințele. Părerile sunt, însă, împărțite.

VOX ”Eu zic că este bine ce fac, pentru că ginerele meu lucrează acolo și condițiile sunt foarte grele. Deci n-au piese, n-au nimic, e foarte greu și pentru ei.”

VOX ”O grevă japoneză ceva, dar trebuia, cât de cât un sfert, cel puțin din autobuze, din tramvaie să fi circulat. Să se ducă lumea la serviciu, alții la școală, alții la medicamente. Vă dați seama, a fost ceva mai rău ca o pandemie.”

Consiliul de Administrație al STB a luat, sâmbătă, decizia ca angajații ce intră imediat pe traseu să nu fie cercetați penal. În schimb cei ce nu își lasă colegii să își facă meseria sau cei care distrug mijloace de transport vor suporta consecințe legale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook