Gripa a făcut o nouă victimă



Gripa face o nouă victimă! Un bărbat de 32 de ani din Arad a murit la spitalul din Timişoara, unde a fost transferat de medicii de la Arad. Potrivit şefului Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, pacientul avea o complicaţie gravă la nivelul plămânilor, iar analizele efectuate au confirmat suspiciunea de gripă. Săptămâna trecută, au fost înregistrate primele două decese de gripă din acest sezon. Este vorba de o femeie de 51 de ani și de un bărbat în vârstă de 53 de ani, amândoi din Galați, care au decedat în urma complicațiilor provocate de virusul gripal. Ei sufereau de boli cronice și nu erau vaccinați antigripal. În prezent, la spitalul din Galaţi mai este internată o tânără de 26 de ani, cu o formă uşoară de gripă. Ea rămâne, însă, sub supravegherea medicilor.

COSMINA STOIAN, reporter ”Nu confundaţi gripa cu o simplă viroză respiratorie de sezon. Virusul gripal poate provoca unele complicaţii severe şi chiar decesul, mai ales în cazul persoanele aflate în categoriile de risc, precum copiii, bătrânii și pacienții cu boli cronice. Potrivit medicilor, principalele simptome ale gripei sunt febra bruscă, uneori peste 40 de grade, frisoane, conjunctivită, cefalee, dureri ale ochilor, somnolenţă sau agitaţie, tuse uscată, răguşeală, vărsături, diaree, bronşiolită și pneumonie. Virusul gripal se transmite prin strănut sau tuse.”

În iarna 2017 - 2018, 129 de persoane au murit din cauza gripei. Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii recomandă vaccinarea antigripală. De asemenea, se recomandă evitarea aglomerației. În cazul în care nu poate fi evitată, purtarea unei măști de protecție poate preveni eficient contaminarea cu virusul gripal.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook