Gropile de pe drumurile naționale, evaluate la patru miliarde de euro



Costurile necesare acoperirii tuturor gropilor de pe drumurile nationale se ridică la patru miliarde de euro, susţine ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Potrivit lui Şova, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are prevăzute în buget, pentru întreținere și reparații, aproape 800 de milioane de lei. Alte 5000de milioane de lei sunt pentru modernizare, infrastructură, drumuri naționale. În opinia ministrului Transporturilor, componenta de implementare a proiectelor pe lucrări din fonduri europene este ficțiune, pentru că niciodată sumele prevăzute pentru a fi cheltuite pe astfel de lucrări nu au fost decontate integral.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Lucian Şova a dat asigurări că la întocmirea bugetului ministerului pe anul viitor, sau chiar la rectificarea bugetară, va cere alocarea unor sume mai mari pentru reparația și întreținerea drumurilor naționale. Potrivit ministrului, în cinci ani, bugetul CNADNR-CNAIR a depăşit opt miliarde de euro, cu zero tronsoane de autostradă date în folosinţă."

După topirea zăpezilor, șoselele din țară s-au transformat în adevărate capcane pentru șoferi. Autostrada Soarelui este un test al anduranţei pentru conducătorii auto. Probleme cu gropile sunt şi în Capitală, dar şi pe Şoseaua de Ccentură. La Buzău, şoferii dau testul răbdării pe podul de la Mărăcineni, unde un indicator îi anunţă că viteza este limitată la 10 km pe oră, dar cu greu se poate deplasa o maşină prin gropile apărute după ninsori. Șoferii se plâng că din această cauză li se strică mașinile, iar reparațiile trebuie făcute pe banii lor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook