Guvernul Cioloș, respins de Parlament



Guvernul Cioloș a fost respins de Parlament. În plenul reunit, guvernul propus de liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, a obținut doar 88 de voturi „pentru”. În schimb, 184 de parlamentari au votat „împotrivă”. La plen au participat 340 de senatori și deputați, iar pentru a putea fi învestit, Cabinetul Cioloș ar fi avut nevoie de 234 de voturi „pentru”.

DACIAN CIOLOȘ, președinte, USR PLUS „Am fost astăzi în Parlamentul României cu o propunere de soluție la situația de criză în care ne aflăm. Am discutat și parlamentarii au discutat despre soluții, dar practic au respins singura soluție pe care au avut-o pe masă. Pentru că exact cei care ne acuzau pe noi și mă acuzau pe mine că blocăm găsirea unei soluții, prin faptul că am venit, astăzi, în Parlament cu o propunere de guvern și de program de guvernare, exact ei sunt cei care au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm.”

În intervențiile de la tribuna Legislativului, liderii partidelor parlamentare au explicat, pe rând, de ce nu sunt de acord cu învestirea Executivului USR PLUS.

MARCEL CIOLACU, președinte, PSD „Acest joc politic al actualei puteri a mers prea departe. Egoismul, aroganța și lipsa de asumare ne-au adus în această situație dramatică. Eu consider că ne-am certat suficient. Fac un apel către toți șefii de partide, prezenți sau neprezenți în această sală. Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză. Gata cu politica! Nu se mai poate așa! Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate.”

KELEMEN HUNOR, președinte, UDMR „Acum un an, în campanie electorală, nu am promis conflicte interminabile, nu am promis instabilitate, nu am promis nesiguranță și haos social. Dar, de câteva săptămâni, cam de o lună de zile, de două luni de zile, majoritatea clasei politice oferă cetății doar scandal, circ, nesiguranță, instabilitate. Ați avut guvernarea. Ați avut o coaliție la care ați renunțat. V-ați baricadat în propriile voastre certitudini.”

GEORGE SIMION, co-președinte, AUR „Participăm cu toții la un teatru care nici nu e bun, la care ne prefecem că vom alege un guvern. Niciodată, în ultimii 30 de ani, care au fost zbuciumați, au suferit mult la capitolul democrație și transparență, nu am avut un asemenea caz. Să-ți treacă toți miniștrii prin comisii, să fie respinși, să știi că va pica guvernul și să mergi înainte. Pentru asta, responsabil e cel care face nominalizările și, pentru asta, Klaus Iohannis are de dat socoteală.”

Reprezentanții Partidului Național Liberal nu au dorit să ia cuvântul în timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului și au anunțat că, deși sunt prezenți în sală, nu își vor exprima votul. După deznodământul de astăzi, președintele Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat la funcția de premier al României.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook