Guvernul Cîţu, demis



Moțiune cu sfârșit așteptat! Guvernul Cîțu a picat cu 281 de voturi, după o serie de atacuri virulente în Parlament. Reprezentanții formațiunilor politice au luat, rând pe rând, cuvântul în plenul reunit al celor două camere ale Legislativului, în frunte cu Florin Cîțu.

FLORIN CÎȚU, premier demis
„PNL nu este un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă dificilă, plină de incertitudini și crize mondiale de creșteri globale ale prețurilor. Nu o facem însă. Rămânem în picioare, luptăm până la capăt, nu dezertăm. Nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face, indiferent de cât s-ar opune domnii Ciolacu, tovarășul cu spirala și căpitanul extremiștilor. Nu voi permite ca România să ajungă sub controlul stângii corupte, sub controlul reformiștilor de fațadă sau a extremiștilor anti-vacciniști și anti-europeni.”

Susținătorii moțiunii de cenzură l-au pus la zid pe Florin Cîțu, criticând aspru guvernarea.

MARCEL CIOLACU, președintele PSD
„Tu, Florin Cîțu, ai eșuat „big time”. Nu sunteți fantastic. Nu sunteți wow. Sunteți doar total rupt de realitate și de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceaușescu o să vă salvați. Nu merge! Ați ajuns cel mai detestat om din România! Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!”

DAN BARNA, vicepreședintele USR
„Domnule prim-ministru, ați fi putut fi premierul acela reformator de care țara aceasta are disperată nevoie, dar ați preferat să vă luați rolul de frânarul programului de guvernare care trebuia să ne scoată din criză. Și da, ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar ați preferat această iresponsabilitate relaxată în care, pe parcursul întregii veri, le-ați explicat românilor că valul patru nu ne privește pe noi. Ați sacrificat cinic stabilitatea politică pentru o mână de voturi ca să obțineți adevărat, o mână de voturi în partidul dumneavoastră. Chiar ați fi putut Superman, dar ați ales, domnule, ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu.”

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a făcut referire, în discursul său, la decizia liderilor USR de a trece de partea social-democraților.

DANIEL FENECHIU, liderul senatorilor PNL

„Credeți că românii v-au votat ca să susțineți o moțiune de cenzură alături de PSD? Asta este cartea voastră de vizită? Adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în contextul actual, este un act de iresponsabilitate, este un act de majoră iresponsablitate.”

Partidele politice vor merge la consultări cu șeful statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou premier.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook