Harta pestei porcine din țara noastră întocmită de Comisia Europeană, semnal de alarmă pentru RomâniaSemnal de alarmă pentru România, transmis de la Bruxelles! Un document de lucru al Comisiei Europene, întocmit în baza datelor deținute de autoritățile române, arată că pesta porcina africana s-ar putea extinde alarmant, în perioada următoare, afectând mai bine de jumătate din țară. Potrivit site-ului ziare.com, pe harta întocmită de Comisia Europeana sunt marcate cu roșu 17 județe, dintre cele 41 ale României. În 11 dintre acestea, însemnând Satu-Mare, Bihor, Tulcea, Constanța, Brăila, Ialomița, Galați, Călărași, Ilfov și Sălaj, pesta porcină africană este deja confirmată. În celelate 6 județe marcate cu roșu pe hartă, adică Vaslui, Vrancea, Bacău, Buzău, Prahova și Giurgiu, boala n-ar fi ajuns, încă.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Aceeași sursă citează un comunicat al Autorității Sanitare Veterinare, în care se precizează că în zona roșie sunt incluse județele în care pesta evoluează în exploatațiile de porcine domestice și/sau la mistreți, dar și județele limitrofe acestora, în care NU sunt identificate focare, dar sunt considerate ca fiind expuse unui risc crescut de contaminare.”

Totodată, alte 13 judete sunt incluse, parțial sau total, pe lista zonelor pe care A.N.S.V.S.A. le numește "tampon" și care sunt "aflate între zonele de risc și cele libere de boală. Pe harta Comisiei Europene există și zone marcate cu albastru, în care există, de asemenea, risc de extindere a pestei porcine din cauza proximității "față de populația de porci sălbatici infectată". Prin urmare, există riscul ca, în curând, pesta porcină africană să cuprindă 30 de țe. Pe măsură ce pesta se extinde, va crește riscul să apară și în cele 11 județe considerate ferite de riscul de infestare. Astfel, România ar deveni țara membră UE cu cele mai extinse teritorii afectate de pesta porcina africană.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook