Hramul mănăstirii IzbucMii de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet, județul Bihor, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, pentru a cinsti cum se cuvine această mare sărbătoare creştină şi, totodată, hramul sfântului lăcaş. O atracţie aparte pentru credincioşi o reprezintă  icoana făcătoare de minuni adăpostită la Izbuc. Apa izvorului din curtea mănăstirii, despre care se spune că are proprietăţi tămăduitoare este, de asemenea, căutată de pelerini. Slujba specială de Sântămăria Mare a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfințitul Sofronie, episcopul Oradiei.

SOFRONIE DRINCEC, episcopul ortodox al Oradiei ”Aici v-ați întâlnit cu pacea și liniștea lui Dumnezeu, pentru că toți cei care viețuiesc și se nevoiesc aici încearcă, prin rugăciune, prin liniște, prin smerenie, să îl facă cât mai prezent pe Dumnezeu. Dar, Dumneazeu este peste tot. Dumnezeu este poate mai ușor de întâlnit acolo unde este pace și liniște”

VOX  ”Ne gândim la Dumnezeu, și atunci mergem unde dorim, unde simțim. + Vom mai veni, că mergem la toate mănăstirile din țară, pe rând.”

MIHAIL TĂRĂU, stareț, Mănăstirea Izbuc ”Mănăstirea Izbuc înseamnă foarte mult, pentru că locul acesta este atestat documentar, ca așezământ monahal, încă din secolele XI-XII. Datorită izvorului minunat care se află în incinta mănăstirii, dintotdeauna sihaștrii s-au adunat în acest loc, pentru a se ruga, așa cum o fac sihaștrii, din cele mai vechi timpuri, până în zilele noastre, pentru ei și pentru lumea întreagă.”

Mănăstirea Izbuc a fost întemeiată în perioada 1928-1930. În 1947, aşezământul a fost lovit de o tragedie, în contextul tulbure de după cel de-al Doilea Război Mondial. Şi-a încetat existenţa, după ce o bandă de tâlhari a atacat sfântul lăcaș, masacrând obștea monahală. Un singur călugăr a rămas în viaţă după sângerosul atac. Abia în 1954, ieromonahul Ioanichie Popescu a restabilit obştea monahală de la Izbuc. Mănăstirea a funcționat de atunci fără întrerupere, inclusiv în perioada comunistă, fiind una dintre puținele așezăminte călugăreşti de la Brazda de Vest. A devenit, în timp, un renumit loc de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook