Ilegalități în sistemul privat de sănătate



Controale la operatorii privați din domeniul sănătății! Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că instituția pe care o conduce execută verificări în sistemul privat de sănătate, deoarece există suspiciuni privind dublarea decontărilor făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Sesizarea a venit chiar de la Ministerul Sănătății, care a indicat și cinci structuri private unde sunt semnalate astfel de practici. Șeful Finanțelor a precizat că se verifică în mod special modul în care sunt cheltuiți banii și modul în care sunt decontaţi de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

COSMINA STOIAN, reporter ”Potrivit ministrului de Finanțe, sunt suspiciuni că anumiți operatori privați cer Casei Naționale de Asigurări de Sănătate decontarea unor servicii medicale care au fost deja achitate de pacienți. Adică, pentru un serviciu medical plătit de pacient din propriul buzunar, instituția privată de sănătate solicită decontarea de către C.N.A.S. a aceluiași serviciu.”

”E o chestiune ilegală şi imorală faţă de pacienţi în primul rând pentru că aceşti bani pot fi cheltuiţi acolo unde pacienţii au nevoie şi ştim că în sănătate e nevoie acută de finanţare”, a punctat Eugen Teodorovici, completând că sunt circa şapte miliarde de euro alocați pentru Sănătate, și că nu crede că toţi aceşti bani sunt cheltuiţi exact cum prevede legea. Ce nu a spus ministrul de Finanțe este însă că fondurile din asigurările de sănătate sunt banii privați ai cetățenilor, care nu au un circuit strict dedicat domeniului Sănătății. Teodorovici a mai menționat că sunt unități medicale private care emit asigurări de sănătate și acestea nu ar trebui să şi presteze în baza acestor asigurări, deoarece entitatea care asigură nu ar trebui să și furnizeze serviciul medical, aici fiind vorba de un principiu asemănător celui din domeniul auto, în care asigurătorul nu se ocupă și de reparația efectivă a mașinii. E un posibil conflict de interese între cele două, susține șeful Finanțelor. Totodată, Eugen Teodorovici este de părere că programele de sănătate trebuie să fie revizuite, iar unele chiar schimbate radical. În România, sunt 17 milioane de persoane care beneficiază de asigurări de sănătate și doar 5 milioane contribuie la acest sistem.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook