Ilie Dobre şi noua sa operă de colecțieȘi-a dedicat viața marilor lui pasiuni: radioul, sportul și scrisul. Este vorba de Ilie Dobre, comentator sportiv de radio, jurnalist și scriitor, un nume răsunător în România, omul care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy și care, în 2014, a primit premiul „Omul Anului” în media, pentru promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului și a valorilor sociale în sport.


ILIE DOBRE, scriitor

„Am avut în sânge pasiunea de a comenta și, de aceea, am devenit comentator sportiv. Mai mult decât atât, dacă am comentat în presa scrisă, mi-a venit ideea să scriu cărți. Prima dată am publicat o carte despre Dobrim, amintirile lui, din 1992. Am scris peste 40 de cărți, aproape 50, a 48-a este aceasta, dintre care și romane, și cărți despre întâmplări din lumea fotbalului."

 

Pe Ilie Dobre îl inspiră tot ce este viu și însemnat, însă autentic. Așa a făcut și cu volumul său, „Crucea Eroilor Neamului de pe Piscul Bucegilor, inscripții de suflet.”


ILIE DOBRE, scriitor

„Această carte am scris-o fiindcă a insistat un inginer diplomat, Alexandru Dan Bartuc. Tatăl lui, în timpul când s-a construit această cruce, când s-a înălțat, pe Piscul Caraimanului. Crucea de la Caraiman este în cartea recordurilor. Această cruce are o întreagă istorie și este fascinantă la vremea respectivă, în 1926 – 1928, dacă nu cea mai grandioasă, în orice caz, printre cele mai grandioase construcții din lume. Eu nu știam că mai există cărți despre cruce. Erau, într-adevăr, documentare și m-am gândit ce să scriu eu dacă s-a mai scris, nu vreau să mă repet. Să repet ce au scris alții. Și atunci am scris niște inscripții de suflet."

 

Sportul este o altă mare pasiune a lui Ilie Dobre, pe care îl numește oxigen. La fel și radioul. A reușit, de-a lungul timpului, să creeze imaginea, celui care ascultă, că este pe stadion. Privește cu nostalgie trecutul fotbalului românesc.


ILIE DOBRE, scriitor

„Fotbalul românesc se află în declin, deci a fost în permanență în declin. Pe timpul în care comentam eu, deci la început, cu circa 4 decenii în urmă, se juca mult mai spectaculos, tribunele erau furnicar, erau jucători valoroși. Fotbalul, din păcate, nu este la nivelul acelor vremuri."

 

Ilie Dobre spune că fotbaliștii erau mult mai buni ca acum, mai implicați și a reușit, astfel, să-i surprindă în scrierile lui, pe care vă invităm să le răsfoiți.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook