În lucru, o platformă online cu dosarul medical al pacientuluiMinisterul Sănătăţii şi Autoritatea pentru Digitalizarea României lucrează la dezvoltarea unei noi platforme, prin care românii să îşi poată accesa, online, întreg istoricul medical. Medicii vor avea acces la datele din sistem doar cu acordul pacientului, iar registrele vor fi interconectate cu evidenţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

FLORINA ILICEA, reporter ”În noul sistem informatic, pacienţii vor putea să îşi găsească istoricul terapiilor şi chiar să-şi urmărească singuri tratamentele. Sistemul va cuprinde şi registre electronice pentru peste 100 de boli. Oficialii dau asigurări că noua platform va fi mult mai eficientă, comparativ cu actualul sistem informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.”

O promisiune care le dă speranțe medicilor și pacienților care se confruntă, încă de la implementarea sistemului informatic al C.N.A.S., cu numeroase erori. Sincopele platformei asigurărilor de sănătate pun în dificultate, în fiecare lună, atât pacienţii, cât şi medicii. Costul noii platforme se ridică la peste 67 de milioane de lei, din care 57 de milioane reprezintă fonduri europene. Proiectul informatic ar putea fi implementat până la finalul anului 2023. Între timp, în ţara noastră va fi introdusă şi şi cartea electronică de identitate, care va include şi datele de pe actualul card de sănătate.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook