În lumea fascinantă a teatruluiA fost dat startul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă! În cadrul competiției participă trupe de teatru din mai multe orașe ale României, de la secțiunile bilingve, româno-spaniolă. Copiii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste.

PABLO DIEZ ASTRUGA, ataşat cultural, Ambasada Spaniei la Bucureşti

"Festivalul de teatru școlar din România este parte a unui program internaţional de cooperare între ministerele Educaţiei din România şi Spania şi ne propunem, în afară de promovarea limbii şi culturii spaniole în România, să dezvoltăm aptitudinile artistice ale elevilor."

An de an, festivalul se consolidează ca un instrument valoros pentru promovarea acțiunilor educaționale externe ale Spaniei în România. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Spaniei în România.

MANUEL LARROTCHA PARADA, ambasadorul Spaniei în România

"Am foarte multe așteptări, pentru că am fost informat despre ediţiile anterioare. Este un festival care se celebrează de 15 ani, a crescut şi are mult potenţial. Interesul în România pentru tot ce este spaniol, muzica, limba, cultura este în creştere.... Avem în Spania peste un milion de români şi de aceea interesul spaniolilor pentru România creşte şi el."

În fruntea fiecărui grup, în calitate de regizor, este profesorul de limbă spaniolă.

LLUIS ALEMANY GINER, profesor, C.N. Unirea, Braşov

"Copiii, prin festivalul acesta, văd că nu se învaţă doar teoretic, adică se întrunesc cu alți copii, din alte școli, din toată țara. Teatrul face parte din literatură, nu este așa zis "mort"."

Juriul este compus dintr-o comisie mixtă româno-spaniolă. La finalul competeției, cei mai talentați participanți vor fi premiați.

SEVER MIHEȘAN, elev C.N. Unirea, Brașov

"Este un concurs foarte interesant, inedit, poți să îți depășești anumite limite, să vorbești în fața unui public."

ISABELA DRĂGAN, elevă C.N. Jean Monnet, Ploiești

"Spaniola este foarte frumoasă și învață si foarte ușor. Acesta este cel mai bun avantaj, se învață foarte ușor și presupun că ne poate ajuta pe viitor."

GHEORGHE ANDREI VALENTIN, elev C.N. Jean Monnet, Ploiești

"Este o experiență de neuitat, învățăm multe lucruri, ne facem mulți prieteni, mulți colegi, recomand tuturor să încerce să învețe spaniola."

CĂTĂLINA HILOCHIE, elevă C.N. Unirea, Braşov

"Cultura spaniolă și teatrul spaniol sunt o experiență foarte buna pentru adolescenți și elevi în general, pentru că te poți dezvolta la nivel personal si social și mă bucur că particip la acest concurs."

Competiția, organizată de către Ambasada Spaniei în România prin Biroul Ataşat pentru Învăţământ, Cultură şi Sport, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Primăria Municipiului Bucureşti, se încheie în acest weekend. Festivalul Național de Teatru în limba spaniolă se desfășoară în fiecare an în țările din Europa de Est și Centrală.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook