În mai, inflația a fost 4,1%; cartofii, din nou vedete, cu creștere a prețului de 55% într-o lunăRomânii plătesc din ce în ce mai mult pe orice serviciu, dar si pe produse! Preţurile de consum în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018, au crescut cu 4,1%.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

"Cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat la legume și conserve de legume, de 24%. Pretul cartofilor a crescut cu 55% la cartofi. La citrice preturile au crescut cu 16%, la zahăr cu 2,3%, combustibilii cu 6,21%, tutunul și tigările cu 4,67%, energia termică cu 3,3%."

prin telefon: DRAGOȘ FRUMOSU, președinte, Federația Sindicatelor din Industria Alimentară
"Problema noastră este până la urmă că trebuie să avem un consens la nivel național, o întâlnire între Sindicate și Patronate care să stipuleze niște reguli foarte clare pentru că să știți ora exactă se dă de la multinaționale și de asta vorbim. În condițiile în care prețurile materiei prime și tuturor celorlalte care intră în prețul final al unui produs alimentar sunt identice cu cele din Franța, Germani, Anglia, iar la raft întâlnim aceleași prețuri. Nu înțeleg de ce nivelul salariilor în România totdeauna afectează prețurile, nu înțeleg de ce ne ferim să creștem și salariile. Nu să ajungem dintr-o dată la 2000 de euro, dar să avem un salariu decent care să ne asigure un consum periodic normal."

Preturile pentru serviciile de poștă și telecomunicații au crescut cu 4,94%. Banca Naționala a României a prognozat rata anuală a inflației pentru finele anului 2019 la 4,2%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook