În pregătire, o nouă ordonanţă pentru corectarea "defecţiunilor" privind indemnizaţiile pentru mame şi concediile medicaleMinistrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu le liniștește pe mamele nemulțumite din cauza indemnizațiilor. Asta, după ce mămicile au ieșit, duminică, în stradă, pentru a participa la un protest intitulat sugestiv "Ne furați viitorul!". Protestul a avut loc in contextul in care Guvernul a dat o ordonanță de modificare a prevederilor legislației fiscale, care a avut printre efecte și scăderea semnificativă a indemnizațiilor persoanelor aflate în concediu medical sau de creștere a copilului. Lia Olguța Vasilescu susține că indemnizațiile au o legătură directă cu creșterile salariale și că, de fapt, mamele vor obține beneficii de pe urma acestor modificări legislative.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii "Indemnizațiile pentru mame, în afară de cea minimă care a fost crescută, restul se calculează în procentaj din salariul mamei atunci când a fost angajată. Deci dacă cresc salariile vor crește și indemnizațiile. Noi am crescut și procentul pentru stimulentul de reinserție, l-au adus la 600 de lei, mamele care vor să se întoarcă la serviciu beneficiază de acești bani în plus la salariu."

Organizatorii protestului de dumincă spun însă, că, potrivit ordonanței, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizația de concediu efectiv primită de fiecare mamă. Aceștia au făcut și un calcul potrivit căruia la o indemnizație de 3.400 lei, în luna ianuarie, o mamică a primit 3.036 lei, iar, acum, în luna februarie, a primit 2.550 lei. Mai exact, statul i-a reținut 486 lei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Afirmațiile ministrului Muncii sunt contrazise și de premierul Viorica Dăncilă. Șefa Guvernului a declarat, astăzi, că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, menită să corecteze "defecţiunile" din legea salarizării legate de indemnizaţiile pentru mame şi concediile medicale.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook