În pregătire, OUG care prevede închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili



Ordonanţă de urgență care să prevadă inchisoare pe viaţă! Asta pregătește Guvernul României, după ce cazul de la Caracal a scos la iveală șubrezenia sistemului și faptul că legile blânde favorizează infracționalitatea. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că își dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și astfel va da ordonanțe de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Șefa Executivului a precizat că acest caz de la Caracal a arătat că trebuie schimbate legi, reguli, oameni din funcții, atitudini și a amintit de demiterile recente provocate de modul în care s-a acționat. Ea a mai spus că Ministerul Justiţiei a demarat deja o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi că va aduce propuneri de modificare și completare a legislației.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației, privind mai multe aspecte: interzicerea posibilității de liberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave; definirea mai clară a faptei de răpire (fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile) și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari; clarificarea competențelor organelor judiciare și a altor aspecte din legislație astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii.”

Premierul a mai declarat că îi cere ministrului Justiției să finalizeze analiza în regim de urgență astfel încât în cel mai scurt timp să formuleze propuneri de modificare și completare a legislației. De asemenea, a precizat că va cere convocarea în sesiune extraordinară a celor două camere ale Parlamentului, pentru ca modificarile să fie dezbatute si implementate imediat.

BIANCA ROTARU, reporter ”O înăsprire a legii așteptată de toți românii care vor pedepsirea drastică a vinovaților în cazuri grave precum cel de la Caracal. În plus, oamenii nu se mai simt în siguranță, pe stradă sau acasă. Înmulțirea crimelor, tâlhăriilor, violurilor și actelor de pedofilie din ultimii ani este pusă pe seama legislației blânde, dar și pe ineficiența sistemului care ar trebui să protejeze viața cetățeanului.”

Potrivit premierului, în urmatoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine şi siguranţă, "punct central de informare şi dialog pe aspecte ce ţin de respectarea legii şi siguranţa românilor". Tot joi, Executivul a discutat, într-o primă lectură, un proiect de lege care stabilește proceduri clare pentru căutarea persoanelor dispărute și îmbunătățește metodele speciale de căutare a acestora prin eliminarea blocajelor administrative și instituționale. De asemenea, reglementarea modalității de localizare sau urmărire prin mijloace tehnice, de obținere a datelor de trafic și de localizare, dar și modul în care trebuie să se desfășoare cercetarea criminalistică în domiciliul, reședința sau sediul unor persoane.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Îmbunătățim activitatea mecanismului Alertă răpire copil, un mecanism deja existent, care are ca scop derularea unor proceduri de căutare a minorilor, în regim de urgență și cu resurse sporite, atât în țară cât și în străinătate.”

Prin aceste modificări legislative aflate deja în dezbatere publică, se urmărește reducerea timpului de intervenție și eficientizarea modului de acțiune al salvatorilor. Parlamentul va fi solicitat să adopte acest proiect de lege în procedură de urgență.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook