În sprijinul copiilor abuzațiÎn premieră în România, un centru-pilot pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violenței în familie a fost deschis în București. Primăria Sectorului 6 și Organizația Salvați Copiii, au inaugurat, marți, centrul pilot Barnahus, bazat pe un model integrat de servicii de evaluare psihologică și medicală, audiere și protecție a copiilor.

NICOLAE GORUNESCU, director adj., DGASPC Sector 6 "S-a constatat la nivel european, deja sunt rezoluții și se discută despre standarde în zona asta, că ele trebuie să fie toate în același loc, să găsești toate serviciile în același loc, în așa fel încât fiecare instituție care intervine să nu reia din demersurile proprii același tip de întrebări, abordare, chestionare a problematicii copilului."

GABRIELA ALEXANDRESCU, președinte, organizația Salvați Copiii "Există și cazuri în care un copil a trebuit să retrăiască trauma prin care a trecut de zece ori să repovestească ceea ce s-a întâmplat, deci vrem să schimbăm această stare de fapt, și să reducem această retraumatizare a copilului, astfel încât el, aici, să fie interogat, audiat, evaluat o singură dată."

CIPRIAN CIUCU, primar, sector 6 București "Va fi un centru pus la dispoziție non-stop de către Primăria Sectorului 6 și vrem să îl susținem și, după ce nu va mai avea finanțarea pe care acum o are, noi ne-o asumăm pe termen lung."

Din datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului, rezultă că, doar în 2021, au fost peste 1.300 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, majoritatea fiind fete. Circa 550 dintre victime aveau vârste sub 13 ani. Consiliul Europei atrăgea atenția, în 2020, în contextul prezentării raportului referitor la punerea în aplicare a directivei privind prevenirea și combaterea traficului de persoane, că, în statele membre UE, 90% dintre cazurile de agresiune sexuală împotriva copiilor, nu ajung în atenția poliției sau a instanțelor judecătorești.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook