În vizor, vitezomanii apeiAdministrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a transmis o cerere de finanțare prin Programul Operațional pentru Dezvoltare Durabilă, în scopul implementării unui sistem de monitorizare a vitezei bărcilor în Delta Dunării. Sistemul, de tip SCOMAR, va fi similar celui folosit pentru supravegherea granițelor Uniunii Europene. Aprobarea finanțării ar permite implementarea sistemului de monitorizare a circa 1.000 de bărci, care circulă cu viteze excesive în zonă și provoacă daune majore habitatelor naturale. Guvernatorul Rezervaţiei Delta Dunării, Gabriel Marinov, a declarat că niciuna dintre soluţiile puse în practică până acum, pentru sancţionarea vitezomanilor, nu a avut succes. Dacă proiectul va primi finanțare, vor fi monitorizate toate ambarcaţiunile din Deltă, astfel încât vor fi identificate şi persoanele care comit infracţiuni. ”Am scris cererea de finanţare şi aşteptăm deschiderea apelurilor”, a precizat guvernatorul Gabriel Marinov. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării derulează, în momentul de faţă, un alt proiect finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru achiziţionarea unui sistem de semnalizare şi protecţie cu cel puţin 400 de balize. Cu ajutorul balizelor, va fi monitorizat accesul în aproape 42.000 de hectare de zone strict protejate. Proiectul are o valoare de circa 48 de milioane de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook