Încă mai există foamete în România



Aproape 5% din populația României este afectată de foamete. Cel puțin așa rezultă din datele date publicității de organizația nonguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Vestea bună este aceea că fenomenul este în scădere. Foametea poate fi eradicată, însă, abia peste trei decenii și doar dacă se menține actuala viteză de reducere a fenomenului. Potrivit INACO, suntem în primul grup de 17 națiuni cu rate reduse ale foametei, dar fenomenul continuă să persiste. Pentru populația inclusă în procentul de 5%, riscurile de îmbolnăvire sunt majore, iar persoanele afectate pot suferi de dezvoltări deficitare fizice și cognitive, în unele cazuri ajungând chiar la deces, mai ales în cazul copiilor cu vârste sub 5 ani.

BIANCA ROTARU, reporter ”În studiul realizat de Inițiativa pentru Competitivitate se arată că procentul de foamete care afectează 5% din populația României poate să ajungă la zero, dacă se respectă ritmul investițiilor în agricultură. Societatea românească are nevoie de abordări noi în ceea ce privește economia, care să se bazeze pe dezvoltarea umană și a mediului înconjurător. Asigurarea nevoilor elementare de hrana și de sănătate face posibilă atingerea potențialului uman, se mai arată în studiu.”

România dispune de o suprafață agricolă de aproximativ 13 milioane de hectare, fiind a șasea țară în topul european și una dintre țările cu cel mai ridicat potențial în acest sector. 60% din suprafața agricolă o reprezintă terenul arabil, folosit pentru culturile de cereale, ceea ce face ca țara noastră să fie unul dintre cei mai mari zece exportatori de cereale din lume. România s-a clasat, anul trecut, pe locul 52 în lume din 189 de țări analizate, cu un indice egal cu cel al unor țări cu potențial mult mai modest agricol. Foametea este un fenomen îngrijorător în țări precum Republica Central Africană, India și Pakistan. La polul opus se află Canada, Statele Unite ale Americii și Australia, dar și cea mai mare parte a Uniunii Europene, preponderent în Vestul bătrânului continent.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook