Începe transhumanţa: proprietarii de oi își lasă animalele în grija ciobanilorÎn Munții Vrancei, oamenii respectă obiceiurile străvechi! De sute de ani, după sărbătoarea Sfinților Împarați Constantin și Elena, proprietarii de oi își lasă animalele în grija ciobanilor care trudesc pentru a-și câștiga traiul la stânele din vârf de munte. 

AMBIANȚĂ ( Oile behăie, popa cântă și sfințește) 

Acesta este semnalul că începe transhumanța. După ce preotul sfințește cu agheasmă oile și ciobanii, pentru a-i feri de boli, de trăsnete, de grindină, animalele o iau încet spre munte. Locuitorii din Negrilești fac un adevarat spectacol. Ceremonialul pastoral începe cu târguiala dintre proprietari și ciobanii care vor avea grija de oi până la toamnă. Totodată, se stabilesc condițiile de plată și cantitatea de caș și urdă ce urmează să ajungă la proprietarii mioarelor. 

AMBIANȚĂ: "Șapte kilograme de branză și un kilogram de faină. Gata, Lucică. Am făcut treaba." 

VOX, cioban: "Trei zile facem. Pe jos, cu oile. Le mulgem, ne culcăm. De când faceți asta? De mic copil. La noi asta e meseria." 

După plecarea oilor la stânele de pe munte, localnicii sărbătoresc prin cântec si joc. Oile vor reveni acasă la sfârsitul lunii octombrie, de Sfântul Dumitru. 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook