Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, în scădereÎncrederea analiştilor CFA în economia românească, în scădere! Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizaţiei, a scăzut în august cu 9 puncte faţă de luna precedentă, la 50,7 de puncte, arată datele publicate de Asociaţia analiştilor financiari certificaţi internaţional.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Sondajul arată că aşteptările privind condiţiile de afaceri din România din următoarele 12 luni s-au înrăutăţit. Indicatorul de încredere economică a scăzut cu 9 puncte în august, faţă de luna iulie, fiind pentru a treia lună la rând când merge în scădere.”

Diminuarea din luna august vine după ce indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut în iulie cu 0,3 puncte şi în iunie cu 6,6 puncte. Indicatorul a coborât în august la -60%, de la -25% în iulie. Potrivit sondajului, în ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, 80% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, faţă de 77,3% în precedentul sondaj. În plus, ratele de dobândă la leu sunt prognozate să crească atât pentru scadenţele pe termen scurt, însemnând 3 luni, cât şi pentru cele pe termen mediu, adică pe 5 ani. Totodată, analiştii se aşteaptă la o înrăutăţire a pieţei muncii în următorul an. Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 și reprezintă un indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică din țara noastră pentru un o perioadă de un an.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook