Indicele ROBOR crește îngrijorătorVeste proastă pentru persoanele care au credite în lei! Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei, a atins nivelul de 1,58%, cel mai mare din ianuarie 2015 până în prezent, arată datele publicate de BNR. Creşterea indicelui ROBOR va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei. Miercuri, indicele a atins nivelul de 1,25%, iar joi a ajuns la 1,46%. Acesta a crescut accelerat din data de 18 septembrie, momentul în care a atins nivelul de 1%. Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut până la nivelul de 1,69%, cel mai mare nivel atins, din octombrie 2015 încoace. Şi acest indicator a crescut accelerat în ultimele zile, atingând nivelul de 1,35% miercuri, iar joi de 1,57%.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Analiștii financiar-bancari consideră că majorarea semnificativă a dobânzilor în ultima perioadă este consecința faptului că statul se împrumută tot mai mult din piață, pentru a-și acoperi nevoia de finanțare, lăsând astfel băncile fără bani."

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este, de obicei, corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Prin urmare, băncile se împrumută tot mai scump între ele, ceea ce majorează indicele ROBOR. Mai mult, Guvernul a colectat și dividendele în avans de la companii. Surprinzător, chiar în această perioadă delicată pentru mediul financiar-bancar, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu este în concediu de odihnă. El a lipsit, miercuri, de la audierea din Comisia economică din Senat, referitoare la situaţia băncilor şi a IFN-urilor. În locul său s-a prezentat prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook