Inflația, mărul discordiei între Guvern, BNR și președinte



Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul creșterii prețurilor şi îi convoacă la Cotroceni pe reprezentanții Guvernului și pe cei ai BNR, pentru a media conflictul dintre cele două instituţii. Şeful statului critică dur guvernarea PSD. El susţine că politicile discutabile ale guvernelor PSD în domeniul salarizării şi în cel fiscal au dus la creşterea dobânzilor şi a inflaţiei. Klaus Iohannis a mai spus că guvernele PSD nu au înţeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au aplicat, fără a face studii serioase şi fără a se consulta cu partenerii sociali.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Rezultatele se văd acum după unele creșteri salariale la unele categorii. Iată că a apărut o inflație care a anulat aceea creștere salarială. Românii care au credite la bănci se uită cu îngrijorare la această evoluţie. Ea încă poate fi corectată. Din cauza acestor chestiuni, aproape animozitate între Guvern și BNR e profund dăunătoare. Am decis să încep o mediere între Guvern și BNR, să vedem unde sunt de fapt problemele, care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația."

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Intervenţia lui Klaus Iohannis vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că declaraţii ale reprezentanţilor BNR, ale preşedintelui şi ale liderilor opoziţiei "prea sunt coordonate", concluzia sa fiind că în momentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi subminează efortul. În replică, reprezentanţii BNR susțin că rata inflației a crescut, între altele, din cauza creșterii accizei la combustibil și a scumpirii energiei electrice, măsuri în coordonarea directă a Guvernului."

Martie 2018 a fost a doua lună consecutivă în care România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4%, şi în creştere faţă de o rată anuală a inflaţiei de 3,8% înregistrată în luna februarie, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook