INS: Peste o treime din drumurile României sunt pietruite şi de pământInfrastructura, la pământ! România avea, anul trecut, numai 763 de kilometri de autostrăzi, reprezentând 4,3% din totalul drumurilor naţionale, şi de aproape 40 de ori mai mulţi kilometri de drumuri pietruite şi de pământ, respectiv 30.125 kilometri, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Drumurile pietruite şi de pământ reprezintă 35% din drumurile la nivel naţional. Pe de altă parte, aproape jumătate (41,4%) din lungimea drumurilor modernizate avea durata de serviciu depăşită. În 31 decembrie 2017, drumurile publice ale României aveau o lungime totală de peste 86.000 km, din care peste 17.600 km drumuri naţionale, peste 35.100 km drumuri judeţene şi peste 33.290 km drumuri comunale.

Cătălina Cincă, reporter

"Datele INS mai arată în România există doar 22 de kilometri de şosele cu şase benzi de circulaţie, reprezentând 1,6% din totalul drumurilor din ţară şi doar 290 de kilometri de şosele cu trei benzi. Drumurile cu patru benzi însumează 1.826 de kilometri."

Potrivit statisticilor oficiale, drumurile judeţene erau în proporţie de 38,7% drumuri modernizate şi 41,3% dintre drumurile comunale erau drumuri pietruite. Conform unui raport al Comisiei Europene, România este pe ultimul loc în Uniunea în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor, în condiţiile în care a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale mortalitate din UE: 98 de accidente mortale la un milion de locuitori, dublu faţă de media din blocul comunitar.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook