Înscrierile la facultate, în toiÎnscrierile la admiterea în învăţământul universitar sunt în toi. Cei care vor să urmeze o facultate au la dispoziţie 60.000 de locuri subvenţionate de stat, în întreaga ţară. Universitatea din Bucuresti pune la dispoziţia candidatilor un număr total de 10.287 de locuri, dintre care 4.310 de locuri la buget şi aproape 6000 de locuri cu taxă, precum şi 8.273 de locuri la master, la toate cele 19 facultăţi ale sale, dintre care 3.200 de locuri la buget şi 5.073 de locuri cu taxă. O noutate este faptul că sunt scutiţi de plata taxei de înscriere la admitere candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial, dar şi copiii personalului didactic în activitate şi cel pensionat, precum şi copiii personalului încadrat în cadrul instituţiei. Universitatea Politehnică pune la bătaie 4.900 de locuri subvenţionate şi 1.230 cu taxă. La Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai scoate la concurs 4.974 de locuri la buget, 9.200 de locuri la taxă și alte 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță. Cea mai noua specializare este cea de Relații Internaționale și Studii Asiatice din cadrul Facultății de Studii Europene. La Iaşi, 15.200 de locuri la cele cinci universităţi de stat îi aşteaptă pe cei care vor să devină studenţi. La Braşov, Universitatea Transilvania punela dispoziţie 6.050 de locuri, dintre care 2.782 la buget și 3.059 cu taxă. La Universitatea de Vest din Timişoara au fost scoase la concurs peste 2.000 de locuri subvenţionate de stat şi alte 4.000 cu taxă. Universitatea din Timişoara a deschis centre de admitere în mai multe judeţe, pentru persoanele cu disponibilităţi reduse de deplasare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook