Insolvența, ultima speranțăTot mai mulți români ajung să nu își mai poată plăti ratele la bancă, impozitele ori întreținerea. Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, numărul cererilor de deschidere a procedurii de insolvență pentru persoane fizice, înregistrate în primele șase luni ale acestui an, este mai mare decât numărul celor depuse în tot anul 2021. Angajații Direcției de Insolvență din cadrul ANPC, singura instituție din România care instrumentează cazurile de insolvență pentru persoane fizice, oferă consultanță gratuită cetățenilor aflați în incapacitate de plată de mai mult de 90 de zile.

RALUCA ALEXE, reporter ”În funcție de situația în care se află o persoană fizică, fie că este vorba de rate la bancă, fie impozite sau restanțe la întreținere, pot fi aplicate mai mai multe proceduri. Este aleasă formula cea mai potrivită situației, dintre procedura pe baza planului de rambursare, cea prin lichidare de active sau procedura simplificată de insolvenţă.”

Aceste tipuri de insolvență protejează debitorii, pe parcursul derulării procedurilor. Astfel, este suspendată executarea silită a bunurilor și veniturilor, este înghețată acumularea de penalități sau dobânzi și este asigurat un trai decent conform legilor în vigoare, însemnând coşul minim de cumpărături. ANPC îi sfătuiește pe cei care se confruntă cu reale probleme financiare să se adreseze comisariatelor teritoriale de pe raza județului de domiciliu, pentru consiliere.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook