Institutul de Cercetări Electrotehnice, 70 de ani de activitateInstitutul de Cercetări Electrotehnice, la ceas aniversar! Sunt 70 de ani de activitate neîntreruptă ca organizație implicată nemijlocit în realitățile vremii, plasându-ne la confluența drumului nobil al științei dedicată cunoașterii, cu ingineria şi tehnologia.

ALEXANDRU RADULIAN, director de departament I.C.P.E
„Acești ani au fost productivi pentru industria românească și pentru cercetarea românească. Noi continuăm misiunea începută de cei care au pus bazele în 1950 al acestui institut, care prin produsele sale și prin oamenii săi a excelat la nivel național și la nivel mondial."

VIRGIL RACILCOVSCHI, director general I.C.P.E
„De la ultima aniversare au trecut 5 ani. N-am stat degeaba în timpul ăsta, s-au întâmplat multe. În primul rând am întinerit echipa. Cel mai important lucru dintre toate într-o organizație este echipa. Am îmbunătățit tehnologia, am încercat cât am putut să automatizăm procesele de fabricație ca să fim mai competitivi. Am cumpărat utilaje și ca urmare în acest moment ICPE a ajuns să aibă 80% din cifra de afaceri export, de componente h-tech dezvoltate la cererea clientului spre integratori de elită."

Astăzi, institutul reprezintă o structură complexă ce acoperă o gamă largă de activități inovative, conectate prin profilul electric, iar electrotehnica românească mai are multe șanse de dezvoltare.

CORNEL JIVAN, director tehnic I.C.P.E

„În domeniul energetic, în acțiunile europene și românești pentru a prezerva mediul înconjurător și a dezvolta energiile regenerabile din ce în ce mai multe. Energiile convenționale deja sunt în ultima lor etapă de dezvoltare, cărbunele în special în România. Primii 70 de ani au fost interesanți, îi așteptăm pe următorii 70.”

Și pentru că sistemul energetic înseamnă echipamente de înaltă tensiune, putere foarte mare, mii de Amperi, infrastructură specifică si aparataj electric, în ICPE primează știința și tehnologia.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook