Întăriri pentru Flancul Estic



Primul convoi cu tehnică de luptă al NATO a ajuns, vineri-dimineață, la baza Mihail Kogălniceanu. Alte două convoaie erau pe drum, în cursul serii. Cele trei convoaie, formate în total din 48 de trailere, aduc tehnică militară, printre care transportoare blindate Stryker, pentru întărirea flnaculuiestic al NATO, în contextul escaladării tensiunilor provocate de Rusia. Este și motivul pentru care secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a venit, astăzi, în țara noastră. Înaltul oficial și președintele Klaus Iohannis au vizitat, împreună, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

JENS STOLTENBERG, secretar general NATO ”Cred că trebuie să facem distincția între nevoia imediată de a ne crește prezența aici și am văzut că aliații NATO, Regatul Unit, Statele Unite și toți ceilalți aliați, s-au implicat și au trimis mai multe forțe în flancul estic, ați văzut, astăzi, trupele italiene și multe alte țări fac același lucru. Acest lucru s-a întâmplat deja și continuăm să consolidăm flancul estic cu mai multe nave, mai multe avioane, mai multe trupe și, de asemenea, suntem gata să consolidăm și mai mult dacă este necesar. Avem o disponibilitate, avem o forță de reacție a NATO și putem trimite pe termen scurt mai multe forțe dacă este necesar.”

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Avem nevoie de infrastructură militară propriu-zisă, la care lucrăm încă din 2015. Lucrări de infrastructură militară, care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme, și credem că este foarte important, pentru a crește eficiența întregului mecanism al Alianței, de a investi în infrastructură.”

Săptămâna viitoare, miniştrii Apărării din cadrul NATO se vor reuni, pentru a discuta despre modalităţile prin care poate fi consolidată în plus prezenţa în partea de est a Alianţei, inclusiv prin noi grupuri de luptă, a mai afirmat Jens Stoltenberg.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook