Investiții în județul BacăuReprezentanții mediului de afaceri, reuniți la Bacău! Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Bacău și reprezentanții Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România au participat la o conferință pe tema investițiilor făcute în județ și ce urmează să se realizeze. Deocamdată, pe lista investițiilor aflate în curs de finalizare se numără modernizarea aeroportului internațional ”George Enescu”, pentru care s-au cheltuit circa 20 de milioane de lei.

SORIN BRAȘOVEANU, președinte, Consiliul Județean Bacău "Noul terminal al aeroportului internațional George Enescu, cu tot ce înseamnă celelalte obiective: uzina eloectrică, centrala termică, garaj, turn de control nou în proporție de 90% și parcarea care e în proporție de 30 %, restul sunt investiții finalizate."

Pe aceeași listă se află reabilitarea Spitalului Județean Bacău, precum și realizarea Centruluyi de Incluziune Socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităților și Centrul de Ingrijiri Paliative. Unitățile de învațamânt din județ se regăsesc, de asemenea, pe lista obiectivelor reabilitate și modernizate. Totodată a fost modernizat sistemul de canalizare din Bacău.

IOANA PETRESCU, expert pe probleme de fiscalitate "Cred că municipiul Bacău și zona de Nord-Est are foarte multe avantaje, mai ales prin prisma faptului că exsită forța de muncă, mai ales într-o economie în România unde șomajul este foarte mic, forța de muncă e mică, acesta e cu siguranță un avantaj. Un alta avantaj e că e un Centru universitar, cu o universitate foate bună aici la Bacău și resursele naturale evident trebuie exploatate și să beneficieze județul Bacău de ele."

De finanțarea lucrărilor s-a ocupat Compania Naționala de Investitii, din banii bugetului popriu al Consiliului Județean Bacău, dar și din fonduri europene.

COSMIN NECULA, primar, Bacău "Unul dintre principalii investitori este statul român prin infrastructura care trebuie să o creeze, în momentul în care nu ai o legislație coerentă sau capabilă să facă această legătură și să poți da drumul la investiții, atunci riști să blochezi foarte mulți bani și să rămâi cu excedent bugetar la sfârșit de an."

FLORIN JIANU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "Avem două obiective, în primul rând să promovăm atragerea de investiții în fiecare regiune a țării. Al doilea obiectiv e acela de promovare a intereselor, a antreprenorilor locali, cei care vor să exporte, să-și extindă oferta, să găsească parteneriate."

Pe viitor, autoritățile din Bacău au în plan să reabiliteze și să modernizeze toate drumurile județene. Un alt obiectiv important este autostrada Brașov-Bacău. De asemenea, se are în vedere modernizarea rețelei feroviare București-Bacău.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook