Investiţiile publice, absolut necesareBanii europeni, atât de aşteptaţi în ţară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar şi actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Naţională, Cătălin Ivan, atrage atenţia asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator politic ADN

"Sunt împrumuturi în marea lor majoritate, şi nu granturi. România a pierdut fonduri nerambursabile şi a obţinut privilegiul de a se îndatora, cu ocazia pandemiei. Ce facem cu ei? Imposibil de gândit un consens între partidele politice în an electoral, pentru că, din ce am înţeles de la Bruxelles, calendarul este foarte strict, termenele sunt foarte scurte pentru accesarea acestor fonduri şi condiţiile foarte drastice."

Cătălin Ivan susţine că ţara noastră are nevoie de o redeschidere a economiei cât mai rapidă. Potrivit acestuia, este nevoie de stimularea achiziţionării de produse şi servicii realizate în România, care să dea de lucru cât mai multor companii, care la rândul lor să angajeze cât mai mulţi români, care acum sunt în şomaj.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator politic ADN

"Aşa cum celelalte state au deschis, astfel încât să nu moară agenţii economici din turism, să nu se închidă definitiv hoteluri, restaurante, şi în Românai trebuie să se asigure mai mult sprijin industriei HORECA, pentru că e practic cea mai lovită industrie de această pandemie. Ce trebuie să facă obligatoriu guvernul este să relanseze cererea internă pentru produse româneşti.//să lanseze proiecte foarte ambiţioase de investiţii publice, care să deschidă lucrări de infrastructură, de construcţii, în toate domeniile iar aceşti bani publici să angreneze cât mai mulţi agenţi economici."

Coordonatorul ADN subliniază că pandemia a luat pe nepregătite toţi agenţii economici, din toate domeniile şi că foarte multe companii şi-au închis definitiv activitatea.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator politic ADN

"Ca acele companii să-şi reia activitatea, să-şi reangajeze personalul, să-şi repornească motoarele şi să-şi găsească singure pieţe de desfacere, eşti obligat ca stat, după ce i-ai închis forţat să-i redeschizi forţat, să le creezi tu cerere până se pun pe picioare."9,28

România poate primi de la UE aproape 80 de miliarde de euro. Din această sumă, 34 de miliarde de euro merg către măsurile de relansare economică post-pandemie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook