Iohannis: Aderarea la spaţiul Schengen, un obiectiv importantAderarea la spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv important pentru România! Afirmaţia a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis, la Strasbourg. Prezent în plenul Parlamentului European, unde a participat la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, şeful statului român a precizat că UE trebuie să rămână un spaţiu de liberă circulaţie, unde tinerii să poată călători şi studia. El şi-a exprimat încrederea în noua etapă în care va intra UE începând din 2019, când România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României

"Avem nevoie de o Uniune incluzivă care nu lasă în urmă niciun stat şi niciun cetăţean european. Preşedintele Juncker spunea anul trecut că Europa trebuie să-şi găsească suflul, să respire cu ambii plămâni, cel vestic şi cel estic. Sper că viitorul ne va arăta că Europa are o singur inimă, care bate pentru noi toţi, care ne uneşte de la vest la est şi de la nord la sud, care face ca cetăţenii noştri să se identifice în mod natural ca europeni. Trebuie să ne asumăm acest ideal comun.”

Iohannis a adăugat că România e un stat de drept, în care există o dezbatere politică şi o democraţie foarte vie. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat că fără România, Uniunea nu ar fi completă.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedintele Comisiei Europene

"Poporul român a ştiut să se integreze într-o formă de complicitate cu UE, ca şi când ar fi fost un stat fondator. România este un furnizor de stabilitate, nu un consumator de stabilitate. Fără România, Uniunea Europeană nu ar fi completă.”

Preşedintele Comisiei Europene a adăugat că România trebuie să facă parte din Spaţiul Schengen şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple sub mandatul său.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, preşedintele Comisiei Europene

 "14 iunie 2014. De atunci pledez ca Romania sa devina parte din spatiul Schenge si mi-as dori sa se intample inainte de finalul acestei Comisii, insa doresc sa atrag atentia ca nu trebuie pus în pericol acest lucru prin îndepărtarea de principiile statului de drept. "

Juncker a reamintit că România sărbătoreşte pe 1 decembrie Centenarul Marii Uniri şi a subliniat că va fi o sărbătoare nu doar românească, ci şi europeană.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook